“Ispartanın her köşesine destekli yatırımlar kazandırma hedefiyle çalışıyoruz”

30 Eylül 2020 15:51

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörlüğü’ne 9’uncu proje başvuru çağrı döneminde 81 proje başvurusu yapıldı. Projelerin toplam yatırım tutarı 123,6 milyon, hibe destek tutarı ise 77,9 milyon lira.

Pandemi dönemi olmasına rağmen 81 proje başvurusu aldıklarını kaydeden TKDK Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü, bugüne kadar yapılan en fazla başvurunun 9’uncu çağrı döneminde gerçekleştiğini ifade etti. Gülcü, “Bu çağrıda önceki çağrılara göre en fazla sayıda en yüksek bütçeli proje aldığımız çağrı oldu rekor düzeyde başvuru aldık. Bunun için ben yatırımcılarımız, üreticilerimizi, çiftçilerimizi, TKDK hibe desteklerine gösterdikleri ilgiden ve bu süreçte yatırım cesareti gösterdiklerinden dolayı kendilerini tebrik ediyorum inşallah kendileri içinde Isparta’mız içinde, ülkemiz içinde bu projeler hayata geçerek inşallah onlar için hayırlı olur. Projelerin değerlendirme sürecine hemen başlayacağız toplam 81 proje aldık bu çağrı döneminde” dedi.

Teslim alınan projelerin toplam yatırım tutarının 123,6 milyon lira olduğuna dikkat çeken TKDK Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Gülcü, başvuru alınan sektörlerle ilgili de bilgiler verdi. Gülcü, Teslim alınan projelerin toplam yatırım tutarının 123,6 milyon TL, yatırım tutarında projeler bunlar değişik sektörlerde dağılım göstermekle birlikte birkaç sektör aslında bizimde istediğimiz, beklediğimiz ve uzun zamandır arzu ettiğimiz mantarcılık, mantar yetiştiriciliği, kırsal turizm yatırımları, tıbbi aromatik bitkiler ve güneş enerjisi yatırımları ön plana çıkıyor sayı olarak da bütçe olarak da yüksek bu projeler özellikle kırsal kesimde yaşayan çiftçilerimizin üreticilerimizin refah düzeyinin artırılması açısından alternatif bir sektör olaraktan gelişmekte olan mantar yetiştiriciliği mantarcılık konusuna TKDK olarak son birkaç çağrıdır ciddi oranda destekler veriyoruz.  IPARD-II 9. proje başvuru döneminde de 25 Milyon Liralık proje aldık biz temenni ediyoruz ki bu projelerin tamamı desteklenmek üzere kabul edilsin inceleme sürecinden sonra bu durum tam olarak netleşecek umuyorum hepsi destek hakkı kazanır ve Isparta’mıza kısa sürede hayata geçirilerek üretime başlar.  Ayrıca Isparta ekonomisine yeni değerler kazandırılırken, üretime ve istihdama büyük katkı sağlanacaktır. Yüzde 70'e varan hibe destek oranı, KDV muafiyeti gibi avantajlar ile Isparta'mızın her köşesinde TKDK destekli yatırımlar kazandırma hedefiyle çalışıyoruz. Bu süreçte bize destek olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm yatırımcılarımızı tebrik ediyor, Projelerin Isparta'mıza ve ülkemize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1542 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...