Rumeysa Coşkun´dan Balkan dördüncülüğü

27 Ekim 2020 15:38

Ispartalı Milli Atlet Rumeysa Coşkun’un da yer aldığı Türk Milli Atletizm Takımımız, Balkan Dağ Şampiyonu oldu. Rumeysa ise dördüncü sırada yer aldı.

Romanya’nın Poiana Braşov kentinde yapılan Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası’nda sekiz şampiyonluk unvanının dördünü kazanan Türkiye, madalya sıralamasında ilk sırayı aldı. Ev sahibi Romanya üç şampiyonluk elde ederken, Bulgaristan da bir branşta zirveye çıktı. Türkiye, toplamda 4 altın, 4 gümüş, 2 bronz ile madalya sıralamasında birinciliği bu yıl da bırakmadı.

Büyük erkekler yarışında Abdullah Çakır, parkuru 59:07 ile tamamlarken, Rumen Ionut Zinca’nın 1 dakika 28 dakika önünde finişe ilk sırada ulaştı. Bu yarışta Ramazan Karagöz yedinci, Rıdvan Taş da dokuzuncu olurken, 19 puan toplayan Türkiye, takım halinde ikinci sırayı aldı. U20 erkeklerde ilk üç sıra milli atletlerin olurken, Mehmet Vefa Aydemir altın, Ramazan Yorulmaz gümüş, Bilal Bayramoğlu da bronz madalya aldı. U20 erkek takımı da birinci olarak kürsüye çıktı.

Büyük kadınlar yarışında Bahar Atalay dördüncü olurken, Jale Başak yedinci, Dilan Atak da 13’üncü sırada finiş gördü. Takım sıralamasında Türkiye, Romanya’nın ardından ikinci sırayı elde etti.

U20 kadınlarda Ruken Tek ikinci, Tuğçe Özkan üçüncü, Rumeysa Coşkun da dördüncü oldu. Bu kategorideki takım sıralamasında 9 puan toplayan Türkiye, Balkan şampiyonluğunu kazandı. Bu arada Ispartalı Milli Atlet Rumeysa Coşkun’un da yer aldığı Milli Takım Balkan Şampiyonu oldu.

Türkiye böylece 12’inci kez yapılan şampiyonada daha önce olduğu gibi bu yıl da zirveyi bırakmadı. Şampiyonada madalya sıralaması şöyle oluştu:

1.Türkiye: 4 altın, 4 gümüş, 2 bronz

2.Romanya: 3 altın, 3 gümüş, 3 bronz

3.Bulgaristan: 1 altın, 1 gümüş, 2 bronz

4.Hırvatistan: 1 bronz

Öte yandan  hafta sonu Denizli’de yapılan Büyük Kadınlar Türkiye kros şampiyonasında Ispartalı Milli Atlet  Ceren Yılmaz beşinci oldu.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1598 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...