Hayırsever Özdemir Ailesi Isparta İHH Aracılığı ile Mali’de Su Kuyusu Açtırdı

27 Ekim 2020 15:41

Ispartalı hayırseverler temiz su temininde zorluk yaşanan ülkelerde, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta temsilciliği aracılığıyla mazlumların imdadına yetişmeye devam ediyor. Bu hayırseverlerden birisi olan Osman – Ümmühan çifti oldu. Çift Mali’nin Sokolo şehrinde Su Kuyusu açtırdı. Kuyudan günde 400 kişi faydalanabilecek.

İçmek ve günlük yaşamda kullanmak amacıyla su bulamayan çeşitli ülkelerde su kuyusu açılması için çalışma yürüten İHH Isparta Temsilciliği, kuraklığın hüküm sürdüğü Afrika’da Müslüman halkın su ihtiyacının karşılanabilmesi için faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda batı Afrika ülkelerinden Mali’de Osman – Ümmühan Özdemir hayratına su kuyusu açıldı.

Mali’nin Sokolo şehrinde açılan su kuyusu mağdur halk tarafından büyük mutlulukla karşılandı. Evlerinden bulabildikleri kapları alıp su kuyusunun başında sıraya giren mazlumlar, hayırsever Özdemir ailesine dua etti. İHH Isparta Temsilcisi Osman Akçil, Özdemir ailesi adına açtırılan su kuyusuna ait görselleri geçtiğimiz günlerde Osman Özdemir’e teslim etti.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, kuruluşundan beri dünyanın neresinde bir mağdur Müslüman varsa oraya yardım elini uzatan İHH’nın hayırseverlerin desteği ile mazlumlara umut olmaya devam ettiğini söyledi. Başkan Akçil; “İHH olarak Filistin’den Doğu Türkistan’a, Somali’den Arakan’a, Bosna’dan Suriye’ye tüm kadim topraklarda aktif şekilde çalışıyoruz. Her coğrafyanın farklı ihtiyaç ve sıkıntılarına çözüm üretmeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda, Afrika ülkelerinin çoğunda yaşanan su sıkıntısına karşın, su kuyusu açma çalışmalarımız devam ediyor. Bugüne kadar çok sayıda su kuyusu açılmasını sağlayarak, oradaki çocuğundan yaşlısına mağdur insanların, içme, abdest, günlük kullanım ve temizlik başta olmak üzere tüm gerekli durumlarda en önemli ihtiyacına cevap vermek için aynı Osman – Ümmühan amcamız ve teyzemiz gibi katkı sunan tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Onlardan Allah razı olsun” dedi.

Afrika ülkelerinin çoğunda yaşanan su sıkıntısını güçlerinin yettiğince gidermeye ve onların yarasına bir nebze olsun merhem olmaya çalıştıklarını ifade eden Osman Özdemir de konuşmasında; “Bu konuda yararlı olabiliyorsak kendimizi mutlu ve huzurlu addedeceğiz” dedi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, İHH tarafından açılan kuyu ile temiz içme suyuna kavuşanların sevincine ortak olmak ve katkı sunmak isteyen vatandaşlara çağrıda bulunarak; “Bu konuda İHH Isparta İl Temsilciliğimizin Kuveyt Türk Katılım Bankası Isparta Şubesindeki TR77 0020 5000 0912 3018 900001 İBAN Nolu hesabına para yatırarak veya Yayla Mahallesi Cumhuriyet Caddesi 1602 Sokak Kat:2 No.4 adresine bizzat başvurabilecekleri gibi, 202 22 04 ve 0.542.487.32.76 numaralı telefonlardan detaylı bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1684 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...