Isparta Belediyesi 5 Megavatlık Güneş Enerji Santralı kuracak

11 Kasım 2020 14:48

Isparta Belediyesi, Enerji Bakanlığı’nın 850 bin dolarlık hibe desteği ile 1 megavatlık, kendi imkanlarıyla da 4 megavat gücünde güneş enerji santrali kuruyor. Belediye Başkanı Başdeğirmen, 30 milyon TL’lik yıllık enerji giderinin yaklaşık 10 milyonunun karşılanacağını açıkladı.

Isparta Belediye Meclisi’nin kasım ayı üçüncü oturumu koronavirüs tedbirleri kapsamında mesafe kurallarına uygun olarak Halı Sarayı Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. 9 meclis üyesi koronavirüs ve etki karantinasında olması nedeniyle toplantıya katılamadı.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Belediye Performans Planı oybirliği ile kabul edildi. Daha sonra bütçe görüşmeleri kapsamında bazı daire müdürleri meclise bilgi verdi. Isparta Belediye Meclisi tarihinde ilk olan bütçe bilgilendirmesi kapsamında Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon, Park ve Bahçeler Müdürleri açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de 2021 bütçesi kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında açıklamalar yaptı.

Belediye Başkanı Başdeğirmen, 2021 yatırım programı kapsamında yapılacak en önemli yatırımlardan birisinin güneş enerji santralleri olduğunun altını çizdi. Isparta Belediyesi’ne 5 santral izni çıktığını anlatan Başdeğirmen, “Enerji Bakanlığımız 1 tane santralimize hibe destek veriyor. İnşallah önümüzdeki ay ihalesi gerçekleştirilecek ve marttan itibaren faaliyete geçecek. Bakanlığımız 1 megavat santral için 850 bin dolarlık hibe verecek. Belediye olarak da 150 bin dolar katacağız. Diğer 4 tanesini de belediyemiz imkanları ile 2021 yılında yapmayı hedefliyoruz. 32 milyon TL’lik bir yatırıma imza atacağız. Santrallerden yıllık 10 milyon TL’ye yakın gelir elde edeceğiz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Başdeğirmen, Isparta Belediyesi’nin en büyük gider kalemlerinden birisinin elektrik olduğunu söyledi. Su hizmeti için yüksek miktarda elektrik tükettiklerini anlatan Başdeğirmen, “Belediyemizin aylık elektrik gideri 2.5 milyon TL. Şu ana kadar su hizmeti için 15 milyon TL elektrik maliyeti yapmışız. Büyük bir rakam. İnşallah kendi elektriğimizi kendimiz üreteceğiz, maliyetleri düşüreceğiz” dedi.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1506 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...