“Öğretmenlik meslek kanunu çıkarılsın”

13 Kasım 2020 15:48

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi-Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Balaban, Öğretmenlik Mesleği Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İmza Kampanyasıyla ilgili konuşan Balaban, yazılı olarak yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“Bilindiği üzere Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılacağı bilgisi 23 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 2023 Eğitim Vizyon Tanıtım Toplantısı’nda kamuoyuna duyurulmuştu.

Ancak aradan geçen sürede bir adım atılmış değildir. "Öğretmenlik Meslek Kanunu" bir an önce TBMM nezdinde görüşülerek yürürlüğe konulmalıdır.

Bu kanun Öğretmenlerimiz için "olmazsa olmaz" niteliğinde bir kanundur.

Mevcut hak ve kazanımlarımız baki kalmak şartıyla, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran ve mesleğin statüsünü sağlam bir zemine kavuşturacak yasal düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi için imza kampanyası başlatıyoruz.

12-25 Kasım 2020 tarihleri arasında Türkiye çapında herkesin katılabileceği imza kampanyamızda toplanan dilekçe ve imzalar 26 Kasım 2020 tarihinde bir basın açıklaması ile Milli Eğitim Bakanlığına gönderilecektir.

Bütün meslektaşlarımızı kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz.”

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1478 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...