“Futbolun dışındaki diğer spor dallarına da destek olunmalı”

17 Kasım 2020 15:26

Ispartalı Milli Tekvandocu Kübra Dağlı, ülkede futbol dışında diğer spor dallarının yeterince ilgi görmemesinin sıkıntı oluşturduğunu söyledi.

Ispartalı Milli Tekvandocu Kübra Dağlı, Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor. Türkiye'de sadece tekvandonun değil her sporun ve sporcunun değer görmesi gerektiğini söyleyen milli sporcu Dağlı, ülkede futbol dışında diğer spor dallarının yeterince ilgi görmemesinin sıkıntı oluşturduğunu söyledi.

Kübra Dağlı, futbola ilgi gösterilmesine karşı olmadığını ancak diğer spor ve sporculara da destek olunması gerektiğini belirterek "Kamplardaki durum bile çok farklı. Bizim kaldığımız yerle onların kaldığı yerler farklı. Her şey farklı. Bu yüzden tüm spor camiasına daha fazla destek bekliyoruz. Bu sadece benimle olacak bir şey değil. Bütün başarılı sporcuların hak ettiği bir durum. O yüzden böyle daha çok destek verilirse çok daha fazla başarı gelir” dedi.

ISPARTA’NIN GURURU OLDU

17 Şubat 1996 yılında Isparta'da dünyaya gelen Kübra Dağlı, 13 yaşında karateye, 15 yaşında tekvandoya başladı. 2009 yılında kariyerine adım atan sporcu, inatçı yapısı ile dikkat çekiyor. Kübra Dağlı Spor Akademisi eğitimi almaktadır.2017 yılında Peru'nun başkenti Lima'da 10. Tekvando Dünya Şampiyonası'nda katılan Dağlı, burada 18 Yaş Üzeri Free Style İkili Takım kategorisinde Emirhan Muran ile birlikte dünya şampiyonu olarak ülkemize büyük bir gurur yaşattı.

Başarıları:- Tekvando Avrupa Şampiyonası 15-17 Yaş Üçüncülüğü- Tekvando Dünya Şampiyonası Birinciliği- Türkiye Tekvando Poomsae Şampiyonası (Türkiye Şampiyonu)

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1517 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...