“Şehirde ne varsa köyde o olacak hedefiyle çalışıyoruz”

8 Aralık 2020 16:11

 İl Özel İdaresi’nin köylerin altyapısının güçlendirilmesi noktasında önemli projeler hayata geçirdiğini belirten Keskin,  şu açıklamalarda bulundu:

“5 yıl içerisinde 1050 tane projeye imza atmışız. Bunun içerisinde KÖYDES projelerimiz yok.

Sütçüler Melikler Köprüsü sıcak asfalt çalışması ile birlikte Yazılı Kanyon ve havzasının turizm potansiyelini artıracağız. Şu ana kadar İl Özel İdaresi olarak yaptığımız sıcak asfalt çalışması 620 km.’yi buldu.

KAPALI DURAKLAR VE OYUN PARKI

Köylerimizde yağmur altında otobüs bekleyen çocuklarımızın durumunu görerek kapalı durak geliştirdik. Bütün köylerimize durak yaptık. Hatta bazı köylerimizde 2’şer adet durak koyduk. Köylerimiz için kamelya yapıyoruz. 110 köyümüzde kamelya uyguladık. İnşallah bütün köylerimiz bu hizmetten faydalanacak.

2014-2019 arasında 234 çocuk parkı yaptık. Köy muhtarlarımız nereyi gösterirse oraya çocuk parkı yaptık. Ve çocuklarımızın ne kadar mutlu olduğunu gördük.

4 BAĞIMSIZ ANAOKULU YAPTIK

Bütçemizin yüzde 20’sini Milli Eğitime ayırıyoruz. 20 milyon TL’lik eğitim bütçesi ayırdık. Anaokullarını bağımsız hale getirmek için kendi bütçemizde para aktardık. Bu bütçe ile Çünür Anaokulu, Yedişehitler Anaokulu, Selçuklu Anaokulu, İstiklal Anaokulu’nu yaptık. Merkezde 4 tane bağımsız anaokulu kazandırdık. Şu an 5 proje üzerinde çalışıyoruz.”

*HABER MERKEZİ

 

 

 

Bu haber 1636 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...