“Yapılandırma başvuruları online olarak da yapılabilecek”

10 Aralık 2020 15:40

Sosyal Güvenlik Kurumu Isparta İl Müdürü Hüseyin Karagöz, başta prim borçları olmak üzere mükelleflere bir çok borcu kolay ödemesi konusunda başlatılan yapılandırma uygulamasında vatandaşların kuruma gelmeden de online olarak yapılandırma başvurusu yapabileceklerini söyledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 17 Kasım 2020 Tarihli Resmi Gazetede Yayımlanan 7256 Sayılı Kanun gereği SGK’ya olan borçların yapılandırma fırsat ve avantajını içeren yapılandırma için son başvuru tarihi 31 Aralık 2020 olarak belirlendi.

Söz konusu yapılandırma imkanından yararlanmak isteyen vatandaşların başvurularını içinde bulunduğumuz Koronavirüs pandemisi nedeniyle kuruma gelmeden online olarak da yapabileceğini ifade eden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Isparta İl Müdürü Hüseyin Karagöz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Vatandaşlar, ev ya da ofislerinden, bilgisayar veya akıllı cep telefonları üzerinden yapılandırma başvuru ve işlemlerini www.sgk.gov.tr internet adresinden 7 gün 24 saat online gerçekleştirebilecek. Vatandaşlarımız yine yapılandırma ödemelerini de online şekilde bu sistemden tamamlayabilecek. İnteraktif sistem üzerinden başvurusu alınan mükellefler, belirlenen plana göre ödemelerini peşin veya taksitler halinde anlaşmalı bankaların kredi kartlarını kullanarak yapabilecek.

Gerek kurumumuzla ilgisi olan vatandaşlarımız gerekse mükellefler, vadesi geçmiş vergi borçlarını da yine İnteraktif sistem üzerinden sorgulama yaparak öğrenebilecektir. Dolayısıyla, yapılandırma başvurularını ev veya ofis ortamından yapan vatandaşlarımız bu başvurularını maskesiz yapabileceklerdir.

Bilindiği gibi, dünyanın COVID-19 salgınıyla mücadele ettiği bu günlerde SGK İl veya İlçe Müdürlüklerimize gitmeden yeniden yapılandırmanın kapsamı, sağlanan avantajlar, başvuru ve ödeme koşulları ile başvuru ve ödeme süresi gibi konularda da vatandaşları uzaktan bilgilendirecek” dedi.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1600 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...