“Şükrü Başkan, Gönül Belediyeciliği ile Hizmet Belediyeciliğini çok güzel harmanlıyor”

10 Aralık 2020 15:52

Ekim ayında yapılan 7’inci olağan genel kurulda AK Parti Isparta Merkez İlçe Başkanlığına seçilen Av. Yasir Pirimloğlu, Kanal 32’nin gündem yaratan programı Bire Bir’e konuk oldu.

Programda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesi ile birlikte ITKM inşaatının yeniden başladığını belirten AK Parti Merkez İlçe Başkanı Pirimoğlu, “ITKM inşaatı Şükrü Başdeğirmen başkanımızın döneminde bitecektir” dedi.

Kaymakkapı Meydanı projesinin Isparta’nın çehresini değiştirdiğini ifade eden  Pirimoğlu, özellikle ulaşımda yapılan çalışmalarla trafik yoğunluğunun rahatlatıldığını belirtti.

Tarihi Üzüm Pazarının önemli bir çalışma olduğunu kaydeden Pirimoğlu, tren garında uygulanacak millet bahçesinin vizyon bir proje olduğunu dile getirdi.

Pirimoğlu şu açıklamalarda bulundu:

“Şükrü Başkan aslında göreve geldiği günden bu yana gönül belediyeciliğiyle birlikte hizmet belediyeciliğini çok güzel harmanlayarak, Isparta’mıza çok güzel kazanımlar sağladı. Bizler ne yaparsa zaten o dönemde şöyle bir sloganımız vardı. Bizler yaparsa Ak Parti yapar, yaparsa Şükrü Başkan yapar dedik ve bugünde bu söylemimizin neden doğru olduğunu da görüyoruz yapılan çalışmalarla birlikte. Aslında Isparta’nın yıllardan beri adeta kanayan yarası haline gelmiş olan bir konu vardı ITKM problemi. Artık Isparta’nın siyaset gündeminden bu konunun kalktığını da yavaş yavaş görüyoruz. Şimdi bu ITKM eğer zaten az daha orada durmuş olsaydı atıl bir vaziyete gelecekti neredeyse fakat bugün baktığımız zaman yapılan çalışmalarda yüzde altmış beş bin metre karelik bir alanda iki yüz elli tane işçinin hummalı bir çalışması söz konusu. Ben tüm Ispartalı hemşerilerimizin göreceğine eminim. Günümüzdeki süreçte inşallah burası tamamlandığı zaman hem Isparta ekonomik anlamda çok büyük bir katkı sağlayacaktır hem de şuna emin olun, Sosyal alanda birçok hizmete ev sahipliği yapacak nitelikte bir yapıdır ITKM.

Şükrü Başkan döneminde biter. Ak Parti Belediyeciliği döneminde kesinlikle Şükrü Başkan döneminde de kesinlikle biter. Biz Ak Parti olarak Şükrü Başkan da aynı şekilde yapmış olduğu hiçbir projeyi yarım bırakmadan bu dönemde bitirecektir, buna emin olabilirsiniz.

Mesela bir Kaymakkapı Meydanı projesi yapıldı aslında Kaymakkapı Meydanı projesi Isparta’nın çevresini güzelleştiren bir proje olarak kayıtlara geçti. Şükrü Başkana ben bu anlamda teşekkür etmek istiyorum. Diğer taraftan esnafımızın yoğun olduğu vatandaşımızın gündelik hayatta çok kullandığı Matbaalar Caddesi düzenleme projesi hayata geçirildi ve tamamlandı. Ulu Camii çevresindeki düzenleme projesi düzenlendi ve tamamlandı, sıvı atık projeleri tamamlandı dahası diğer en büyük problemlerimizden bir tanesi de Isparta’mızın trafik sorunuydu biliyorsunuz. Ulaşım sorunuydu. Aslında burada çok güzel bir şey var aslında trafik sorununun çözüme kavuşması için bazı noktalarda ufak dokunuşların yeterli olduğunun bugün hepimiz şahit olduk. Ufak dokunuşlarla trafikte bir nebze de olsa rahatlama sağlandı. Mesela biliyorsunuz Batı kampüsüyle merkezimizi bağlayan Meddem Hastanesinin arkasındaki yol, ana artel o İstanbul yolu üzerindeki trafiği rahatlattı. Keza yine bazı kavşaklardaki kavşak çalışmaları özellikle mesela eskiden trafik ışıklarının olduğu yerlerdeki o döner kavşakların kaldırılması trafiğin akışını hızlandırdı. Dolayısıyla bu ufak dokunuşlar bile aslında merkezimizdeki trafik sorunun neden rahatlatıldığını bizlere gösterdi. Daha da ilerisinin yapılacağına ben eminim Başkanımızın bu konuda çalışmaları var onu da biliyorum. Diğer taraftan şuanda merkezimizde devam eden bir proje var. Kapalı üzüm pazarı çarşısının tadilat projesi Tarihi Üzüm Pazarı.

Tarihi Üzüm Pazarı çalışması aslında önemli bir projedir niye diye soracak olursanız Isparta’mızın bir tarihidir burası. Oraya girdiğimiz zaman o kokuyu hepimiz duyuyoruz. Biz bu tarihin güzelliğini Ispartalı gelecek nesillerimize sağlıklı bir şekilde aktarabilmek adına bu proje çalışması aslında daha önceki yıllarda yapılması gereken bir durumdur. Geç kalınmış bir proje ama yine şükür elhamdülillah diyorum Ak Parti döneminde Şükrü Başkanımızın döneminde hayata sokulmuş bir projedir. Dolayısıyla ben bu projenin de yakın zamanda biteceğini biliyorum. Hummalı bir çalışma da var orada biliyorsunuz, hafta sonu sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen yine güzel bir çalışmaya imza atıldı orada çalışmalar devam ediyor. Bide orada Isparta’mızın merkezi bakımından esnafımız bakımından yeni ekonomik alanlar gelişecek orada.

Evet Isparta’nın çehresi değişecek mesela benim hayalimdeki oradaki proje şu; Mesela Ankara’da Altındağ Belediyesinin yapmış olduğu bir proje var biliyorsunuz daha önceden yıllar önce. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarının olduğu yerde eski Ankara evleri restorasyon yapılarak esnafların orada işletmelerinin açması orada olanak sağlandı ve orada gerçekten eski havayı teneffüs edebileceğiniz bir yaşam alanı oluştu biz niye burada bunu yapamayalım. Yani burada restorasyon çalışmaları da devam ediyor yapılanlar da var oraya ayrı bir çehre kazandırabilmek bizim elimizde. Belediyemizin projesi var ve orada gerçekten de Isparta’ya ayrı bir hava katacağını da düşünüyorum ben.

Diğer taraftan yine baktığımız zaman keza yine birçok hizmet binası Belediyemiz döneminde Şükrü Başkan döneminde hizmete açıldı, birçok hizmet binası kullanıma açıldı. Yapılanlar da var. Mesela biliyorsunuz üst geçitler kullanılamaz durumdaydı bunların onarımı yapıldı. Vatandaşlarımız artık güvenli bir şekilde bunları kullanabiliyor.

Şimdi kapalı otobüs durakları deyip geçmemek lazım. Gerçekten de kışın o soğuk havada vatandaşlarımızın otobüs beklerken üşümesini hiç kimse istemez. Bu günümüzde bir rahatlıktır, bir ihtiyaçtır gerçekten. Otobüs duraklarının da yapılması bizim için bir önem arz ediyordu. Başkan Bey Allah razı olsun çoğu yerde bu kapalı otobüs duraklarını hizmete sundu. Diğer taraftan aynı özveriyle beni heyecanlandıran başka bir proje daha var. Ak Parti Belediyecilik vizyonun sahaya yansıması bakımından ben Şükrü Başkanımızın özveriyle bir proje hazırlattığını biliyorum. Buda Millet Bahçesi projesi. Millet Bahçesi hem anlamı itibariyle biliyorsunuz, hem de sosyal anlamda sosyal hizmet anlamında gerçekten bizim Isparta Belediyemizin ortaya koyup vatandaşımızın hizmetine sunacağı en önemli projelerden biri olacağını ben düşünüyorum. İnşallah yakın zamanda da bunun çalışmalarına başlanacak diye biliyorum.”

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1771 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...