Asri Mezarlık yetersiz kaldı, Halife Sultan Mezarlığında yeni alan hazırlanıyor

14 Aralık 2020 15:47

Isparta’ya yıllarca hizmet veren Asri Mezarlığı toplamda 230 bin m2. Aile mezarlığı olarak ayrılanlar dışında defin edilecek bir kişilik bile yer bulunamıyor.

Isparta Belediyesi, Halife Sultan Mezarlığı devamında 310 bin m2’lik büyük bir mezarlık hazırlıyor. İçinde cami ve gasilhane de olacak, kabirler tek düzen yapılacak.

Aslında Isparta’nın en önemli ihtiyaçlarından birisi kabristanlık. 1960’lı yıllarda ortaya konulan büyük vizyonun eseri Asri Mezarlık, aradan geçen 60 yıla rağmen hala rakipsiz. Geçen zamanda Asri Mezarlık’tan daha iyisi yapılmadı, yapılamadı. Pandemi sürecinde ortaya çıkan en önemli ihtiyaçlardan birisi mezarlık. Pandemide artan ölüm vakalarına eksiksiz bir şekilde yetişen Isparta Belediyesi, Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde bu zamana kadar hiç olmayan taziye çadırı ve benzeri hizmetleri de yapmaya başladı. Başkan Başdeğirmen’in ‘ölüsüne saygısı olmayanın dirisine hiç saygısı olmaz’ prensibi ve talimatları doğrultusunda Mezarlıklar Müdürlüğü’nde bu zamana kadar hiç olmayan bir hizmet ortaya konuyor.

Isparta Belediyesi, bir taraftan da Asri Mezarlık benzeri bir vizyonu ortaya koyuyor. Isparta’nın gelecekte 50-60 yılına hizmet edecek merkezi bir mezarlık için çalışmalara başlandı. Halife Sultan Mezarlığı devamında 310 bin m2’lik bir alan Belediye şehir mezarlığı olarak düzenleniyor. Asri Mezarlık’tan 100 bin m2 daha büyük olan yeni mezarlık yerinde cami ve gasilhane de yapılacak. 

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 2311 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...