“KAÇAK KAT ÇIKMAYI ÖN LE YE CE ĞİZ..”

14 Aralık 2020 15:50

Belediye Başkanı Başdeğirmen, söz konusu imar lejantı değişikliği ile kaçak çatı kat yapılaşmasını önlemeyi amaçladıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis gündemindeki imar lejantı değişikliği kapsamındaki çatı mahlaslarının 5 metreden 3.5 metreye düşürülmesi maddesinin görüşmeleri sırasında kaçak yapılaşmaya dikkat çekti. ‘Kaçak yapılarla uğraşmaktan yorulduk’ diyen Başdeğirmen, “iskan sonrasında hemen çatı katı oluşturuluyor. Bu düzenleme ile çatı katı yapılmasını önlemek istiyoruz” dedi.

MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Gökaslan’ın söz konusu maddeye çatı katı imalatına engel olacağı görüşü doğrultusunda karşı çıkması üzerine AK Partili Meclis Üyesi Mimar Kaptan Yılmaz, “zaten İmar Yönetmeliğinde çatı katları yapılaşmasını sınırlayıcı ve kısıtlayıcı bir madde var. Isparta Belediyesi bu konuda yönetmelikten daha iyimser davranmış” dedi.

Başkan Başdeğirmen de “insanlar boşluk bulunca hemen değerlendiriyor. Buna engel olmak zorundayız. Bir sürü şikayet geliyor. Her gün CİMER aracılığıyla Valiliğe, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne cevap vermekten yorulduk. İnsanlar şikayet ediyor. Şikayet olunca da mutlaka takip etmek zorundayız. Ceza yazıyoruz sonra da yıkmak zorundayız. İnsanlar iskan aldıktan sonra hemen çatıyı bozuyor. Bunu kontrol altına almak zorundayız” dedi.

Bina dışlarında yapılan çalışmaları rahatlıkla kontrol edebildiklerini anlatan Başdeğirmen, “içerde yapılan çalışmayı göremiyoruz. İçerden tadilat veya çatı katı yapılıyor ve bitiriliyor. Biz bunu ancak şikayet olursa görebiliyoruz. Şikayetler çok oluyor. Şikayetlerin yüzde 90’ı komşusu, akrabası veya bir yakın tarafından yapılıyor” diye konuştu.

İmar Komisyonu’nun aldığı karar Belediye Meclisi’nde MHP grubunun hayır oyuna karşılık çoğunlukla kabul edildi. Karar doğrultusunda imar lejantında “…………….5 metre olarak belirlenen maksimum  mahya yüksekliğinin 3.80 metre olarak düzenlemesi ve ….yüzde 33 çatı mayilinin de altına düşülmemek” ibaresinin kaldırılması olarak düzenlenmiştir.

İYİ Partili Dülgerbaki:” Uzun vadeli İmar Planı şart”

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Mustafa Dülgerbaki, meclis imar görüşmeleri sırasında Isparta’nın genel imar revizyonu ihtiyacına dikkat çekti. Isparta için yeni bir imar planı hazırlanması gerekliliğini savunan Dülgerbaki, “Bu tür küçük konular, ayrıntılarla uğraşmanın bir anlamı yok. Isparta için uzun vadeli bir imar planına ihtiyaç var. Bu konuda oturup çalışma yapmanın zamanı geldi. İyi bir imar planımız olsun istiyoruz. Bu konularda çalışma yapıldığını biliyorum, hızlandırılmasını istiyorum” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de genel imar revizyonu için çalışma yürütüldüğünü yeni imar planının yapılacağını ifade etti.

“2021 YATIRIMLARI İÇİN BELEDİYENİN

TAŞINMAZLARI DEĞERLENDİRECEK”

Isparta Belediye Meclisi, Belediyeye ait 15 parsel taşınmazın piyasa araştırılmasından sonra kat karşılığı ve satış olarak değerlendirilmesi için karar aldı. Mecliste kabul edilen karar doğrultusunda toplamda 8 bin m2’lik 15 parsel satış ya da kat karşılığı olarak değerlendirilecek.

İYİ Partili Mustafa Dülgerbaki, “satışa karşı değiliz ama satışın istihdam yaratacak, katma değer oluşturacak projelerde değerlendirilmesini istiyoruz. Bu taşınmazların 1 yıl sonra satışını öneriyoruz” dedi.

Başkan Başdeğirmen de 2021 yılının yatırımlar için önemli bir yıl olduğunu, atıl taşınmazları ekonomik olarak değerlendirmek istediklerini ifade etti. Komisyon raporu, oy çokluğu ile kabul edildi.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 2042 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...