Başkan Tütüncü: Kentte koronavirüs mücadelesi için 5 milyon liralık destek verildi

29 Aralık 2020 15:43

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, kentte koronavirüs ile mücadele çalışmalarını anlattı. Kısıtlamalarla birlikte Yalvaç’ta koronavirüs vakalarını mücadele edebilecek seviyelere indirdiklerini belirten Başkan Tütüncü, virüsle ilgili şunları söyledi:

 “Vakalarımız azaldı ancak bu durum vatandaşlarımızda rahatlamaya neden olmasın. Tedbirlerimizi almaya devam edelim. 15 gün öncesine kadar bizde zor günler geçirdik. Şöyle ki köylerimiz de birçok kış hazırlığının emici usulü olması, bölgede mevsim itibariyle elma toplama işçiliğinden dolayı her ne kadar tedbirleri arttırmayı çalışsak da, virüsün yayılmasını bir türlü engelleyemedik. Tüm dünyada ve ülkemiz de olduğu gibi; ama vatandaşımız maske, mesafe ve hijyen konusunda elinden geldiğince titizliği göstermesi Bakanlığımızın, Cumhurbaşkanlığımızın almış olduğu kararlara riayet edilmesi, kısıtlamalardan dolayı 15 gündür Allah’a şükür sıfırda olmadı ama mücadele edilebilecek seviyelere kadar indirdik. Gönül ister ki inşallah en kısa zamanda sadece memleketimizin, ülkemizin değil tüm  dünyanın bu beladan biran önce kurtulmasını temenni etmekteyiz. Maske, mesafe ve hijyen noktasın da: aman vakalarımız azaldı biz yine eskiye dönelim diye değil sosyal beden hijyenik gereği önümüzde ki kış mevsimin de eğer bu zorlu viraj devam edecek olursa geçen sene kışın özellikle yapmış olduğumuz tüm sosyal yardımları artırarak hilal kart uygulamamız olsun, yardım paketleri dağılması olsun ve kaldı ki kiralar yönünde yine halkımızın en asgari seviye de bu krizi yaşaması için her türlü emre amade çalışmalar için her türlü hazırlığımızı yaptık inşallah bu beladan biran önce kurtuluruz.

  Korona virüsle ki geçen sene almış olduğumuz mali tedbirler vatandaşa yaptığımız yardım, yapılandırma bunlarla beraber yaklaşık bir 5 milyon lira civarında korona virüsle mücadele de bütçemizden herhangi proje aktarmamız gereken bu meblağı, korona virüsle mücadeleye aktarmak zorunda kaldık. Biz de zor günler yaşamaktayız, ama inşallah Yüce Rabbimizden temennimiz en kısa süre de bu beladan kurtulmak.”

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 4457 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...