“Çalışanlar hayal kırıklığına uğradı”

30 Aralık 2020 18:26

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, açıklanan asgari ücretin Türkiye ekonomisi şartlarında yetersiz olduğunu ifade etti.

İl Başkanı Halıcı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bakan Selçuk bugünkü asgari ücret açıklamasında ‘Çalışanlarımızın emeğine sahip çıkarak’ şeklinde bir ibare kullanarak belirlenen rakamı 2 bin 825 TL 90 kuruş olarak duyurdu.

Salgınla mücadele ettiğimiz, ekonomik krizin buhrana dönüştüğü bir dönemde işçinin ve emekçinin dört gözle beklediği asgari ücret, TÜİK’in Kasım ayında duyurduğu açlık sınırının sadece bir miktar üzerinde. Milyonlarca işçiyi ve emekçiye, açlık sınırında gezen rakamlarla emeğinize sahip çıkıyoruz demek samimiyetsizliktir.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, daha asgari ücret görüşmeleri başlamadan uyarılarımızı yaptık ve asgari ücretin vergiler hariç en az 3 bin 100 TL ve olması gerektiğini açıkladık. Bu tezimizi sürekli savunduk ve savunmaya devam edeceğiz. İşçinin, emekçinin emeğini yok sayan 2021 yılı asgari ücret rakamını kabul etmiyoruz” dedi.

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, CHP’li Belediyelerin ise 2021 yılında asgari ücreti 3 bin 100 TL olarak uygulayacaklarını açıkladığını sözlerine ekledi.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 2129 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...