İHH’dan ITSO ve ITB’ye Ziyaret

31 Aralık 2020 16:52

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta İl Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyeleri Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) ile Isparta Ticaret Borsası (ITB)’nı ziyaret ederek Suriye’ye gönderilecek Yardım TIR’ı konusunda destek istediler.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ruhi Uygun, Yunus Özler, İsa Aytuna ile Sezgin Kel, ziyaretler kapsamında dün ilk olarak Isparta Ticaret Borsası’nı ziyarette bulundular.

ITB ZİYARETİ

Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar, Meclis Başkanı Mehmet Ali Doğan ile Genel Sekreter Ali Koyak tarafından karşılanan İHH heyetinin ziyaretinde bir konuşma yapan İl Temsilcisi Osman Akçil; “İnsani Yardım Vakfı İHH, 1993 yılında dönemin Bosna Hersek savaşında mağdur olan çocukların ihtiyaçları için yardım amaçlı kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Tabi ilk kuruluşunda savaş mağduru çocuklara yardım olsa da, daha sonra yaptığı yardımlar ülkeyi ve hatta dünyayı sararak uluslararası bir kuruluş haline gelmiştir. Şuanda, ülkemiz içinde olduğu kadar dünyanın dört bir yanında zor durumdaki insanlara yardım elini uzatmaktadır.

Bu doğrultuda bizler de Isparta İHH olarak, bu yardımlara katkımız olması açısında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yılın Mart ayında 22 TIR Briketi Suriye’nin İdlib şehrine göndermiş ve orada briket evler yapılarak çadırlarda çamurda – yağmurda kalan insanlar bu zorlu yaşam koşullarından kurtarılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde yani 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde ise, briket evlerde zor kış şartlarında yaşayan insanlar içir bir TIR un, yağ, şeker gibi yiyecek ve giyeceklerden oluşan malzemeleri Suriye’nin İdlib şehrine gönderdik. İlk TIR’da bize yardım ve desteklerini esirgemeyen başta Isparta Belediyesi ve Belediye Başkanımız sayın Şükrü Başdeğirmen olmak üzere MÜSİAD Isparta Şubemize teşekkürlerimi sunuyorum.

Şimdi ise ikinci TIR’ımızı göndermek istiyoruz. Bu doğrultuda, sizlerin desteklerini bekliyoruz. Şehrimizde hemen hemen her sorunda yardımcı olduğunuzu ve destek verdiğinizi biliyoruz. Bu konuda da bizlere yardımcı olacağınızı biliyoruz. Bundan dolayı şimdiden çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” dedi.

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar da konuşmasında; “Öncelikle yapmış olduğunuz ziyaretlerinizden dolayı Isparta İHH yönetimi olarak sizlere teşekkür ediyorum. Biz de bu yardım çalışmalarınızda sizlere elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil, ziyaretin sonunda ise Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar’a Müslümanların ilk kıblesini temsil eden Kudüs biplosu hediye etti.

ITSO ZİYARETİ

İl Temsilcisi Osman Akçil ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ruhi Uygun, Yunus Özler, İsa Aytuna ile Sezgin Kel’den oluşan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Heyeti daha sonra Isparta Ticaret ve sanayi Odası (ITSO)’nı ziyaret ettiler.

ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tutar’ın makamında gerçekleşen ziyarette konuşan İHH Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil, Başkan Tutar’a Isparta İHH’nın çalışmaları hakkında bilgi verirken, bundan önce yapılan yardım çalışmalarında ITSO’nun verdiği maddi ve manevi desteklerden dolayı teşekkür etti. Başkan Akçil, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde Suriye için tüm Türkiye genelinden 350 araçlık bir yardım Konvoyu’nun yola çıkacağını kaydederek, Isparta olarak da 1 TIR dolusu yiyecek ve giyeceklerden oluşan yardım malzemesiyle aynı konvoyda yer aldıklarını söyledi.

Başkan Akçil, şimdi ise Suriye’ye ikinci yardım TIR’ını göndermek istediklerini belirterek; “Suriye’ye yapacağımız gıda ve giyecek yardımı için Ticaret ve Sanayi Odamızdan yardım ve destek bekliyoruz.

Isparta Ticaret ve sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tutar da ziyarette yaptığı konuşmada; “Öncelikle hoşgeldiniz dileklerimi iletiyorum. İHH’nın gerek ulusal ve uluslararası gerekse Isparta boyutundaki çalışmalarınızı basından takip ediyoruz. Zorda kalmış insanların yardımına koşuyorsunuz. Bu açıdan da çok önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Yardım konusunda ise ITSO üyelerimizin elinden gelen ne varsa yapacağı konusunda şüphe duyulmamasını isterim” şeklinde konuştu.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil, ziyaretin sonunda ise Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar’a Kudüs biblosu hediye etti.

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 1979 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...