“Yılbaşı alışverişinizi tanıdığınız, bildiğiniz esnaftan yapın”

31 Aralık 2020 16:53

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, yeni yıl mesajında milletçe çok zor bir yıl geçirildiğini belirterek “İnşallah aşılama çalışmalarının da başlamasıyla yeni yılda bu virüs illetinden kurtularak, güçlü esnaf güçlü Türkiye hedefinde yürümeye devam edeceğiz” dedi

Zor bir yılı geride bıraktıklarını kaydeden Başkan Tural mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sağlık ve huzur dolu bir yıl temennisiyle başladığımız 2020 yılını ne yazık ki, tüm dünyayı saran Covid 19 salgınının etkisi altında geçirirken, yaşanılan doğal afetler de milletçe hepimizi derinden üzmüştür. Hiç şüphesiz en çok esnafımız olumsuz etkileyen pandemi sürecinde mecbur kalınan kısıtlamalar ve yasaklar nedeniyle esnafımız iş yerlerini kapattı. Kazancı gerileyen,  kepenk açamayan esnaf, borçlarını ödeyemez hale geldi, işçisini çıkarmak zorunda kaldı. Bu zor dönemde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak esnafımızın sesi olmaya, sorunlara çözüm üretmeye, birliğimizin imkanları ölçüsünde sizlere yardımcı olmaya gayret gösterdik. Evet çok zor bir yıl geçirdik, ancak ümidimizi asla yitirmedik. Çünkü biliyoruz ki karanlığın sonunda mutlaka aydınlık vardır. İnşallah aşılama çalışmalarının da başlamasıyla yeni yılda bu virüs illetinden kurtularak, güçlü esnaf güçlü Türkiye hedefinde yürümeye devam edeceğiz”

Vatandaşların güvenilir ve kaliteli bir alışveriş için yılbaşı alışverişlerini bildikleri, tanıdıkları esnaftan yapmaları uyarısında bulunan Başkan Tural, “Diğer yıllardan farklı olarak, salgının gölgesinde bu yılbaşında evlerde olunacak. Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi kuruyemiş, pasta, şekerleme gibi ürünleri alırken piyasa değerinin altında satılan, albenili paketler içerisindeki rengarenk ve göz boyayan ürünlerden uzak durulmalı. Güvenilir ve kaliteli alışveriş için mahalle esnafının tercih edilmeli. Yılbaşında da sebze meyveler manavdan, yemişler kuruyemişçiden, şarküteri ürünleri kasaptan, pasta ve tatlılar pastaneci esnafından, hediyelik ürünler zücaciyeden, çiçekler çiçekçiden alınmalı. Çünkü mahalle esnafı, sağlığa zararlı olan ve kendi tüketmeyeceği ürünü müşterisine satmaz. Bu duygu ve düşüncelerle sağlıklı günlerde en kısa sürede buluşmak dileğiyle hepinizin yeni yılını kutluyor;  Yüce Rabbimden sağlık, huzur ve esenlik dolu bir yıl geçirmemizi niyaz ediyorum.”

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1977 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...