Suriye’de ‘Gül Şehri’ Mahallesi İnşa Edildi

18 Ocak 2021 15:26

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği tarafından Suriyeli mülteciler için başlatılan ‘Mazluma Çatı Ol’ Kampanyası kapsamında İdlib Şehrine geçtiğimiz Şubat ayında gönderilen 22 TIR briket ile yapılan 54 evden oluşan mahalleye ‘Isparta Gül Şehri’ ismi verildi.

Suriye’nin İdlib ilinde Aralık 2019’da meydana gelen göç dalgası nedeniyle İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından “Mazluma Çatı Ol” sloganıyla savaş mağduru siviller için başlatılan briket ev kampanyası kapsamında Türkiye’nin farklı illerinden Suriye’ye 170 TIR dolusu briket gönderildi.

Bilindiği gibi bu doğrultuda, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği tarafından 11 Şubat 2020 tarihinde Modernevler Açık Pazar Yerinde gerçekleştirilen uğurlama töreni ile 10 TIR ve 20 Şubat 2020 tarihinde de Davraz Mahallesi Kapalı Pazar Yerinde yapılan uğurlama töreni ile 10 TIR olmak üzere 20 TIR Briket, 2 TIR da un, gıda ve giyim malzemelerinden oluşan yardım ve toplamda ise 22 TIR Suriye’nin İdlib şehrine uğurlanmıştı.

İdlibliler ise Isparta İHH’nın önderliğinde Isparta halkının kendilerine gönderdiği bu briket yardımları ile yapılan briket evlerden oluşan Mahallenin ismini ise ‘Isparta – Gül Şehri’ olarak belirledi.

“ISPARTA’DAN GÖNDERDİĞİMİZ

BRİKETLERLE 54 EV YAPILDI”

Suriye’nin İdlib Şehrine briket gönderilmesine verile olarak orada briket evlerden oluşan evlerde kalan insanların artık daha güvende ve sıcak yuvada hayatlarını idame ettirdiğini bundan dolayı da Isparta halkına sonsuz teşekkürlerini sunduklarını ifade eden İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, Isparta İHH olarak gönderdikleri briketlerle söz konusu şehirde toplam 54 Briket Evin inşa edildiğini söyledi.

Başkan Osman Akçil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi, 9 yıldır iç savaşın hüküm sürdüğü Suriye’de milyonlarca kişi öldürüldü, milyonlarca kişi de mağdur edildi. Son zamanlarda ise Suriye’nin İdlib şehrine rejim güçleri tarafından atılan bombalar yüzlerce kişinin ölümüne neden olmaktadır. Bu nedenle, iki yıl önce bu şehirde yaşayan kardeşlerimiz de Türkiye sınırına doğru akın etmişler burada kurulan çadır kentlerde zor şartlarda hayatlarını sürdürmeye çalışmışlardır. Fakat, geldikleri yerde de gerek kış şartları gerekse yiyecek – içecek ve barınma konusunda büyük sıkıntı çekmektedirler. İşte bizler de İHH Isparta Temsilciliği olarak siz değerli yardımsever kişi, kurum ve kuruluşlarımızın destek ve katkılarıyla buradaki mazlum kardeşlerimize sıcak bir yuva, güvenli bir çatı olmak için yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Biz de bu doğrultuda; geçtiğimiz yıl 11 Şubat 2020 tarihinde Modernevler Açık Pazar Yerinde yaptığımız, sayın Valimiz ve sayın Belediye Başkanımızın da katıldığı 10 Tır briket ve 1 Tır un’dan oluşan birinci yardım konvoyumuzu dualarla göndermiştik. 10 Tır briket ve 1 Tır giyim malzemelerinden oluşan toplam 11 Tır Yardım Malzemesinden oluşan ikinci yardım konvoyumuzu da 20 Şubat 2020 tarihinde Davraz Mahallesi Kapalı Pazar Yerinde yaptığımız uğurlama töreni ile İdlibli kardeşlerimize göndermiştik.

İşte o zamanlarda gönderdiğimiz toplam 22 TIR briket ile İdlib Şehrinde toplam 54 adet Briket Ev yapıldı ve o İdlibli kardeşlerimiz de Isparta’dan giden briketlerle yapılan evlerin bulunduğu mahalleye de ‘Isparta Gül Şehri’ ismi verdiler. Bu vefa örneği bizi son derece mutlu etki ve duygulandırdı. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle; Suriye’nin İdlib şehrine gerek briket olsun gerekse yiyecek ve giyecek yardımları olsun Tırlarımızı göndermemizde bizlere destek veren başta Belediyemiz ve Belediye Başkanımız sayın Şükrü Başdeğirmen olmak üzere bizlere bu konuda katkı sunan 20 Sivil Toplum Kuruluşumuza bir kez daha çok teşekkür ediyor ve onlardan Allah razı olsun diyorum” dedi.

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 1571 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...