Gül Park’tan Zambaklı’ya TURİZM GÜZERGAHI BELİRLENDİ

3 Şubat 2021 17:44

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 2021’den 2022 sonuna kadar devam edecek çalışmalarla Isparta şehir merkezinde tur yapılabilecek ortamlar hazırlanacağını söyledi.

İYİ Parti Grup Sözcüsü Hasan Karaca, meclis içerisinden Turizm Danışma Kurulu oluşturulması için teklif verdi. Isparta’da turizmin öne çıktığını ve gelecek vaat ettiğini belirten Karaca, doğru çalışmalar yapmak üzere bir komisyon kurulmasını önerdi. Teklif, oy birliği ile meclis gündemine alındı.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, turizmin önemine dikkat çekerek “Ispartamız artık turizm ile de öne çıkıyor. Pandemiden önce hatırlayın. Gül turizmini, lavanta turizmini. Sadece gülyağı üreten Isparta şimdi gül bahçelerine misafir kabul ediyor. Lavanta turizmi başladı. Kuyucak’a 1 günde 80 bin kişinin geldiği günler oldu. Davraz Kayak Merkezimiz büyük değer. Üzüm Pazarı’nı yapıyoruz. Orası da bir cazibe merkezi olacak. İşte Millet Bahçesi Projemiz için önemli bir süreç daha aşıldı. Gelecek ay inşallah ihalesi yapılacak. Damgacı Sokak’ta sokak sağlıklaştırması ve 29 evin restorasyonu için ihale hazırlıkları devam ediyor. Kiliseleri restore ediyoruz. Kirazlıdere’yi bitiriyoruz. Oradan Zambaklı’ya kadar ineceğiz.

TURİZM GÜZERGAHI

2022’DE TAMAMLANACAK

Isparta’ya gelen tur otobüsleri Gül Park Millet Bahçesi’nde park edecekler. Millet Bahçesi’ni gezdikten sonra Kaymakkapı’ya Üzüm Pazarı’na, Damgacı Sokak’a gidecek. Oradan Kiliselerimizi gezecek, Kirazlıdere tesislerimize çıkacak. Oradan arka yoldan Zambaklı Şelalesi’ne inecek. Böyle bir tur güzergahı hazırlıyoruz. İnşallah bu çalışmaların tamamı 2022’de bitmiş olacak.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1648 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...