Yıllarca insanlar bilmeden sentetik gülsuyu tükettiler

5 Nisan 2021 16:31

Gülbirlik, ITSO ile SDÜ arasında imzalanan işbirliği protokolüne destek verdi. Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, sentetik ile doğal gülsuyunun ayrımı yapılması açısından yapılan çalışmanın çok önemli olduğunu söyledi. Yıllarca insanların gerçeğini bilmeden sentetik gülsuyu tükettiğini belirten Çelik, Rosense’nin bu anlamda önemli bir dönemin başlangıcına vesile olduğunun altını çizdi. Çelik, şöyle konuştu:

“Gül Isparta’nın sembol ürünü. Gül denince dünyada ilk akla gelen ülke Türkiye, Şehir Isparta’dır. Kurumsallaşması, gelecekte katma değeri yüksek, ekonomiye yüksek ürün haline getirilmesi sahtelerinden taklitlerinden kurtulmak suretiyle, kendisine kimlik kazandırılması anlamında önemli bir çalışma. Bu çalışma ile gülsuyuna Kimlik kazandırılacaktır.  Naturel, doğal gülsuyuna kimlik kazandırılıyor. Ayakları sağlam basan, üzerinde sertifikası ve bandrolü ile öne çıkan bir ürün.

Bu yönüyle de insanların doğal gülsuyuna yönlenmeleri tüketici taleplerinin buraya kanalize edilmesi anlamında çok önemli. Tüketiciler doğal gülsuyu ile sentetik arasındaki farkın çok farkında değiller. Yıllarca insanlar sentetik gülsuyu tükettiler. Gülbirlik Rosense çıkışı ile doğal gülsuyu tanımını yapmıştır.

Dünyanın her tarafında doğal gülsuyu tüketimi olursa, gülsuyu imalatına yönlenecektir. Gülyağı üretimi devam edecektir. Ama gülsuyu olarak da satışı olursa kayıpların telafi edecektir. Üretici bazında sanayici bazında katkı olacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.”

*LEVENT DOĞAN

 

Bu haber 1612 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...