“DEVLET GELSİN YAPSIN DİYE BEKLEYEMEYİZ..”

9 Nisan 2021 18:14

ISUBÜ’nün eski Doğumevi hastanesi yerleşkesinde ilk inşaata Isparta Belediyesi başlıyor. Başkan Başdeğirmen, “Kısa zamanda bir bina yapıp, üniversitemiz yönetimine teslim edeceğiz. Şehrimiz için önemli olan bu konuda ‘biz yokuz, bu bizim görevimiz değil’ gibi bir yaklaşımımız olamaz” diye konuştu.

“Eski Doğumevi ve eski Devlet Hastanesi bölgesinde inşallah kısa süre içinde inşaatlar başlayacak. Üniversitemiz proje hazırlıklarını sürdürüyor. ‘Isparta Belediyesi olarak bizler ne yapmalıyız’ diye düşündük. Biz belediye olarak bizim bu işin içinde bir katkımız olması lazım düşüncesindeyiz. Belediye olarak kıvılcım yakmak istedik. ‘Devlet gelsin, yapsın’ diye bekleyemeyiz. Oradaki eğitim binalarının bir tanesini belediye vatandaş iş birliğinde imece usulü yapıp üniversiteye hediye etmek istiyoruz.

 KENT HİZMETLERİNİ GELİŞTİRME DERNEĞİ

Sayın Milletvekillerimizle, sayın rektörümüzle konuyu görüştük ve düşüncemiz uygun görüldü. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi yönetimimiz projeyi hazırlayıp, bize sundu. Burada hemen çalışmaya başlayacak. İhale yapmayacağız, emanet usulü ile bu binayı yapacağız. Bu proje için bir dernek kurduk. Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği adı altında kurduğumuz dernek şu an hazır. Vatandaşlarımızın da desteğini isteyeceğiz.

  Bu bina, Ispartalıların Isparta’nın üniversitesine hediyesi olacak. Biz daha önce bunları çok yaptık. Hukuk fakültesini öyle yaptık mesela. Hafız İbrahim Demiralay Okulu’nu öyle yaptık. Anadolu Öğretmen Lisesi’ni öyle yaptık. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı iken Isparta’ya 5 tane okul kazandırdık. Biz bunları daha önce çok yaptık. Onun için belediyede de bunu yapacağız.

Eski Doğumevi kampüsünde yer alan eski Sağlık Meslek Lisesi binasının yerine yeni bir bina yapacağız. Burayı yaptıktan sonra Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitemize teslim edeceğiz. İnşallah en kısa zamanda bu binayı bitireceğiz. Bu inşaatın başlaması ile oraya bir heyecan geleceğini düşünüyoruz. Esnaf kardeşlerimiz üniversite kampüsünün biran önce kurulmasını istiyor ve bekliyor. Devletimiz kalan binaları da hızla yapacaktır. Şehrimiz için güzel ve önemli bir yatırım. Bu konuda ‘biz Belediye olarak yokuz, bu bizim görevimiz değil’ diyemeyiz. Isparta’nın sağlık, turizm ve eğitim gibi konularında gelişmesi için her türlü çalışmaları yapmak zorundayız. Biz burada belediye-vatandaş işbirliği ile çalışıp, binayı bitireceğiz.”

*LEVENT DOĞAN

 

 

Bu haber 1887 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...