“Isparta Tarımı son 10 yılda çok önemli bir noktaya geldi”

21 Nisan 2021 16:58

İlimizin en büyük tarımsal ürün ihracatçılarından, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, önemli bir soruna dikkat çekti. Isparta’dan ihracata giren bazı tarım ürünlerinde kalıntı iddiası nedeniyle geriye gönderme sorunu yaşandığını belirten Şahlan, ISUBÜ bünyesinde laboratuvar kurulmasını önerdi. Şahlan, şöyle konuştu:

“Isparta tarımı son 10 yılda çok önemli bir noktaya geldi. Tarımımız ilgi odağı oldu. Isparta’ya meyve fidan üretiminden yılda 30 milyon dolar ihracat girdisi oluyor. Bundan ziyadesiyle mutluyum.

Isparta’da tarım ürünleri ihracatına yönelik bir laboratuvarımız olmalı. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bünyesinde laboratuvar kurulmasını istiyoruz. Bazı tarım ürünlerimiz gittiği yerden dönüyor. İhracata gönderdiğiniz ürün ‘kalıntı var’ gerekçesiyle geri gönderiliyor. Ürünün geri dönmesi için ihracatçı için bir çöküntüdür, büyük zarardır. Domateste, elmada ve bazı ürünlerde böyle durumlar yaşıyoruz. Ziraat Fakültesi bünyesinde ihracata yönelik ürünlerimiz üzerinde kalıntıların tespiti için bir laboratuvar kurulmalıdır.”

 *Levent Doğan

 

 

Bu haber 1292 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...