Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Mezunlarıyla buluşturuyor

25 Nisan 2021 14:16

Pandemi dönemi eğitim-öğretimde bazen fırsatlar da sunabiliyor. Isparta Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini geleceğe hazırlamak için kariyerlerinde başarı kazanmış meslek sahibi kişiler ile buluşturmaya devam ediyor.

20 Nisan 2021 saat 18.00’de üçüncüsü Muhasebe ve Finansman Alanı tarafından düzenlenen Kariyer Günleri Etkinliğinin moderatörlüğü bölüm alan şefi Ebru Dulupçu yaptı. Çevrimiçi olarak düzenlenen etkinliğe kariyerdeki iki meslek lisesi mezunu katıldı. İlk konuşmacı Zeynep Özdemir lisemizden 2007 yılında mezun olduktan sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık bölümünü bitirdi ve daha okurken çalışmaya başladığı Denizbank’ta müşteri işlem ve satış sorumlusu oldu.

 İkinci konuşmacı Şevkiye Babacan ise 2015 yılında okulumuzu birincilikle tamamladı. Ve bu başarısını Süleyman Demirel üniversitesi İşletme bölümünü bitirip, Afyon Kocatepe Üniversitesi İstatistik Bölümü’nde yüksek lisansa başlayarak devam ettirmiş.

Ebru Dulupçu, programa öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin çevrimiçi olarak buluştuğu etkinliğe konuşmacı olarak katılan kariyerdeki mezunlara teşekkür ederek başladı. Lise hayatında öğrencilerin mesleklerini düşünerek kariyerlerini planlamalarının başarılı bir mesleğe sahip olmanın anahtarı olduğunu vurgulayan Ebru Dulupçu, kariyerin tesadüfe bırakılmaması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca okulun 1960’lara uzanan tarihi ile Isparta’nın en köklü eğitim kurumlarından bir olduğunu genç öğrencilere hatırlattı.

 Zeynep Özdemir, meslek lisesinde muhasebe okumanın hayatını nasıl değiştirdiğinin ilginç hikayesini öğrencilerle paylaştı. Lisedeki staj zorunluğunun öğrencilerin kendilerini yetiştirmek ve işverenlere göstermek için müthiş bir fırsat olduğunu anlattı. Kendisi de stajını yaptığı Denizbank’ta düzenli ve istekli çalışmasının sonucunda lise biter bitmez bankadan iş teklifinin geldiğini ifade etti. Hayata meslek lisesinde okuyarak önde başlamak ve işini severek yapmak başarının anahtarı diyen Zeynep Özdemir öğrencilere hem okulunuzun hem de öğretmenlerinizin kıymetini bilin mesajını verdi. Aynı zamanda meslek lisemizin dahil olduğu Erasmus programıyla yurtdışına gitme fırsatı olduğunu ve bunun kendisine çok fazla katkısı olduğunu söyledi: “Lisede iken Avrupa deneyimi yaşamak müthiş bir fırsattı” dedi.

Şevkiye Babacan Muhasebe ve Finansman Bölümü’nde almış olduğu derslerin sayesinde çok donanımlı bir şekilde mezun olduğunu, İşletme bölümünü okurken derslerde hiç zorlanmadığını hatta arkadaşlarına bile muhasebeden özel ders verdiğini söyledi. Başarılı olmasının arka planında aldığı güçlü muhasebe eğitiminin ve dördüncü sınıfta yaptığı stajın iş yeri tecrübesi ve çalışma disiplini kazandırmasında büyük bir payı olduğunu belitti. Babacan, meslek lisesinde akademisyenliği hedefleyen bir kariyer hedefini çizdiği, istek ve çalışmanın başarıyı getireceğine inandığını söyledi. Son olarak liseyi tekrar okuma imkânım olsaydı; yine ‘’Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe Bölümü ‘’ okurdum diyerek sözlerini bitirdi.

Öğrenci ve öğretmenlerin soru-cevapları ile devam eden program genç lise öğrencilerinin gelecekte eğer şimdiden adım atarlarsa nasıl başarılı olabileceklerinin iki güzide örneği onlara göstermiş olundu.

*Levent Doğan

 

 

Bu haber 1482 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...