“İYİ’lerin iktidarında bu alçak kararı veren ABD hükümetine hiç şüphesiz gerekli en sert mesaj verilecektir”

28 Nisan 2021 15:04

İYİ Parti Isparta Merkez İlçe Başkanı Çağrı Yıldız, ABD Başkanı Joe Biden'in 1915 olaylarını Ermeni soykırımı olarak nitelemesine sert tepki gösterdi. Başkan Yıldız, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde dış politikada bu kadar kıskaç altında bulunmamıştır. Parti'nin 19 yıllık iktidarları boyunca Irak'ın ve Suriye'nin Kuzeyinde terör örgütlerin varlığı gün geçtikçe güçlenmiştir. Keza Ege denizinde 20 adamız Yunanlılar tarafından resmen işgal edilmesi derken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramında ABD Başkanı Joe BİDEN sözde Ermenistan Soykırımını tanıması Türkiye olarak dış politikada zor günlere geçirmesine sebep olacaktır.

İktidar partisi tarafından tanınsa ne olur deyip sümen altı yapılacak bir durum değildir. Çünkü geçmiş geleceğin yansımasıdır.100 yıl önce Emperyal güçlerin büyük Ermenistan hayallerine ilerki yıllarda ilmek dokur gibi işleyeceklerini göstermektedir. Türkiye’nin bu duruma gelmesinin en büyük sebebi tek elden yönetilmesidir. Eğer Ülkede tam bağımsız yargı, yasama ve yürütme ve de diplomasi olsaydı ABD bu rezil kararı almaya cesaret edemezdi. Nitekim devrin Başbakanı(hemşehrimiz) Süleyman DEMİREL, ABD, Türkiye'nin 1974 yılındaki Kıbrıs Harekâtı sonrası Türkiye'ye silah ambargosu uygulamaya karar vermesi üzerine, Türkiye 1975 yılı ve sonrasında ABD’nin Türkiye’deki üslerini kapatma kararı almış ve bazı üstlerinin durumunu da askıya almıştı. Lakin Türkiye'nin bu duruma geleceği dünden belliydi. Çünkü 2003 yılında Askerimizin başına çuval geçirildiğinde nota verilemeyip, müzik natosu mu veriyoruz deyip olayı ciddiye almamız ve de bir önceki ABD başkanı Trump'un hakaret dolu mektubunu aynen iade edemeyip sessiz kalmamız neticesinde, Sözde Ermeni Soykırımının ilan edilmesi kadar normal bir durum yoktur.

 İşte 19 yıllık AKP iktidarı boyunca dış politika milli olmaktan çıkartılıp, Ülke içinde oy devşirme için iç politika malzemesine dönüştürülmesi ve de tek elden yönetim sistemi benimsenmesi gelinen bu rezil süreci en güzel biçimde anlatmaktadır.

Yapılması gereken bu vahim tablo tıpkı 100 yıl önceki bağımsızlık mücadelesinde var olan bağımsızlık benim karakterimdir düsturu ile hareket edilerek, ABD'nin Türkiye'de var olan üstlerinin kapatılması ve de S 400’lerin derhal aktif hale geçirilmesi, Ermeni soykırımı olduğu iddia edenler hakkında TCK da suç tanımının yapılması, ABD'nin Kızılderililere yapmış olduğu soykırımın TBMM de görüşülmesi gibi yaptırımlar birlikte bir çok seçenekler değerlendirilmelidir. Filhakika üst perdeden çok bir sert tepki verilmemesi bu rezil karar zımnen kabul etmiş anlamına gelmektedir. İYİ parti Isparta teşkilatı olarak bu rezil kararı tanımayıp, İYİ’lerin iktidarında bu alçak kararı veren ABD hükümetine hiç şüphesiz gerekli en sert mesaj verilecektir”.

*Haber Merkezi

 

 

Bu haber 1420 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...