“ŞİMDİ BİRLİK VE EL ELE VERME ZAMANI”

29 Nisan 2021 15:53

Futbol Antrenörü Ali Osman Yurtsever, Play-Off’a yükselen Isparta 32 Spor’a başarılar dileyerek, “Takımımıza Play-Off’larda başarılar diliyorum. İnşallah bu ipi göğüsleyeceklerine inanıyorum” dedi.

                Isparta Amatör Kümesinde şampiyonluklarıyla tanınan  Antrenör Ali Osman Yurtsever, Isparta 32 Spor için birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yurtsever, “Takımımıza Play-Off’larda başarılar diliyorum. İnşallah bu ipi göğüsleyeceklerine inanıyorum. Böyle güzel bir şehrin 2. Ligde takımı olması hayal değil gerçeklerle ilgili bir hadise. Şimdi birlik zamanı. El ele verme zamanı. Kendilerini canı gönülden tebrik ediyoruz” dedi.

Yurtsever, “Hayatım boyunca çalıştığım takımlarda hep zoru başardım. Ya şampiyonluk ya da küme düşme potasındaki takımları aldım. Elinizdeki futbolcuları iyi tanıyıp iyi analiz etmek lazım. Elinizdeki imkanlar dahilinde hedefe ulaştığınızda insanlar mutlu oluyor. Motive çok önemli.  Eğitimci olmamızdan dolayı maç anını daha fazla yaşıyoruz. İletişim konusunda  futbolcuların kanalına girdiğime inanıyorum. Soyunma odasında bir senaryonuz olmanız gerekiyor. O senaryoyu yazacak ve oynayacaksınız. Başarılı antrenörlerimiz bunu yapıyor. Her insanın bir kanalı vardır. Onlarında duyguları ve yaşam tarzı var. Biz amatör anlamda  altyapıda çalışırken öğrencilerimizi anlamaya çalıştık. Oyun metotlarını yüklediğinizde başarı kaçınılmaz oluyor. Amatör maçlar Eylül ayından bu yana oynanmıyor. Sürekle öteleme ve erteleme oluyor” diye konuştu.

Amatör futbolla da ilgili konuşan Yurtsever, “Bu bizim kanayan yaramız. Sizler defalarca program yaptınız. Bir sürü program yapıldı. TFF’nin yaptırım gücü de önemli. İngiltere’de, İspanya’da amatör lig maçları oynanıyor. Taşın altına elini koymak gerekiyor. Amatörden evine ekmek götüren insanlar var. Bunları düşünmek gerekiyordu. Şimdiye kadar neden başlatılamadı! İnşallah vakalarda düşer ve oynanır. Futbol maçlarının oynanma dönemi var ülkemizde. Diğer takımların da programı şimdi bozulacak. Planlama nasıl yapılacak? Sürekli ertelenmesi bir üst ligin programı da karmaşa oldu. Oynanmasa da nasıl olacak, aylardır amatörde futbol oynanmıyor. Geçen yılı da anımsıyorum.  3. Ligde düşmenin kalkacağına inanıyorum.  Bölgesel Amatör Lig hedefi olan takımlar planlamasını yaptı.  Kamp ve özel maç yaptılar. Futbolcu kardeşlerimizi ve takımları düşünmemiz gerekiyor. Emrullah Öztürk ve Barış Altıntaş kardeşimizi de takip ettim. Seslerini duyurmak için her şeyi yaptılar. Ciddi anlamda sesin duyulması gerekiyordu ve yaptılar” dedi.

Futbolda kurumsallığının önemini vurgulayan  Antrenör Yurtsever, “Kurumsallık olmadan bu işler çok zor yürüyor. Mehmet Altıntürk ağabeyimiz vardı. Okulları ve mahalle mahalle gezip gençleri bulmaya çalışıyordu. Gülcüspor’da Orhan Kanra ağabeyimiz var. Atıyla arabasıyla koşturuyor. Bireysel ve birkaç kişinin sırtında bu işler olmuyor. Kurumsallaşmamız gerekiyor. IYAŞ gibi güçlü ve kurum takımları çoğalmalı. Gerçekten geçmişte biz büyük sıkıntılar yaşadık. Bir takım sıkıntılar çektik 5’te bir sahada antrene olduk. 5 tane takım aynı anda sahaya girdi şuradan şuraya kadar sizin, yarı sahaya kadar sizin, 4te biri 5te biri sizin gibi söylemlerle biz antrenmanlar yaptık. Bu gün futbolun başarılarının ilimizde ki gecikmelerinin nedenlerinden biri budur. Şimdi çocuklar okuldan bir çıkış saatleri var onların spor yapma zaman aralığı var şimdi bu zaman aralığını neye göre yapacaktık aynı saate denk geliyordu. Sahamız yoktu semt sahalarımız olmadığı için işte büyük balık küçük balığı yer hikayesi Isparta’da da vardı dirsek temaslar vardı kim o yönetim kuruluyla iyiyse o sahaların işletilmesiyle ilgili onlar ağır basıyordu. Sahanın yarısını onlar kullanıyordu diğer yarısını 3 takım oynuyordu. Antrene oluyorlardı tabi ne kadar başarılı olacaksınız. Bunlar hep tartışma konusu şunda ben umutluyum bir antrenör olarak. Neden umutluyum artık bütün takımların tesislerle ilgili yetersizliği ortadan kalmış olacak. Semt sahaları ve spor tesisleri çocuklarımızın geleceği için önemli. Spora ilgisinden dolayı Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ediyorum” dedi.

*Levent Doğan

 

Bu haber 1453 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...