ISUBÜ’nün hedefi Gül Enstitüsü

29 Nisan 2021 15:55

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Gül Enstitüsü kurmak için çalışma sürecini başlattıklarının altını çizdi. Diler, ISUBÜ akademisyenlerinin Isparta’daki 40 endemik türlü ilgili araştırma çalışması yürüttüğü de belirtti.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, üniversitesinin Isparta tarım ve hayvancılığı konusunda önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Ziraat Fakültesi’nin geçmişte olduğu gibi bugün de Isparta tarımının önünü açmak için mücadele verdiğini kaydeden Prof. Dr. Diler, şöyle konuştu:

BİRİKİMİMİZ VAR, AKADEMİK GÜCÜMÜZ VAR

“Isparta’nın en önemli konusu tarım. Hocalarımız var, birikimlerimiz var. Biz ISUBÜ olarak Isparta’nın tarım konusunda önünü açmaya devam edeceğiz.

GÜL ENSTİTÜSÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Gül Araştırma ve Uygulama Merkezimizi açtık. 2 yıllık çalışma sürecinden sonra inşallah enstitüleşeceğiz. Isparta için hedefimiz Gül Enstitüsü kurmak.

40 endemik bitki türü ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Hocalarımız çalışıyor. Yıllarca tarım ve hayvancılık sektörünün bizden bir isteği vardı. Ziraat Fakültesi olarak işyeri eğitim modelini hayata geçirdik. Öğrencilerimizi ilgili yerlere işyeri eğitimi için gönderebiliyoruz. Artık sektörün isteğini hayata geçirmiş olduk. Geçen yıl 750 öğrencimiz işyeri eğitimi aldı.”

*Levent Doğan

 

Bu haber 1320 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...