“Türkiye birliğini, dirliğini, beraberliğini muhafaza edecek, insana ve insanına verdiği değeri her zaman koruyacaktır”

19 Mayıs 2021 16:39

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur’un 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesaj:

 “Milletimizin el ele vererek yazdığı bir büyük destan ile Kurtuluş Savaşı kazanılmış ve Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. 19 Mayıs, bu zor şartlarda kazanılan zaferin başlangıcıdır. Askeri mücadelemizin ardından medeniyet mücadelesini başlatmak için kurduğumuz Cumhuriyet’imiz de Büyük Atatürk'ün ve milletimizin en büyük eseridir.

Büyük Atatürk, bu nedenle 19 Mayıs’ı doğum günü ilan etmiştir. Çünkü 19 Mayıs, milletimizin de yeniden doğduğu, son bir kez, “Ya istiklal, ya ölüm!” diyerek esareti reddettiği ve vatanına sonuna kadar sahip çıkma kararlılığını gösterdiği gündür.

Atatürk’ün emanetine 102 yıl boyunca Cumhuriyet nesilleri ile sahip çıkılmış; ruhuyla, devrimleriyle, kurumlarıyla, asırlar boyunca varlığını ve bölünmez bütünlüğünü koruyacak şekilde vatanımız Anadolu’da köklerini salmıştır.

Büyük Atatürk’ün siyasi ve askeri dehası ile, milletimizin yılmaz azmi ve gayretleri ile bugünlerine gelmiştir Cumhuriyet. Milletimizin Cumhuriyet’e sadık, kendi içinden çıkardığı temsilcileriyle, kurumlarıyla, demokrasisiyle bugünlere gelebilmiştir. Cumhuriyet’in temeli öyle sağlamdır ki, nice tehdit, sıkıntı ve felaketle karşılaşılsa da Cumhuriyet dimdik ayaktadır. Cumhuriyet’i hedef alma gafletine düşmeyen herkes, böyle bir gayesi olanların sadece beyhude bir hayal içinde olduğunu bilir.

Hangi sıkıntılarla karşılaşırsak karşılaşalım, yorgunluğa, bıkkınlığa, karamsarlığa gerek yoktur. Şevkimiz, kararlılığımız, kendimize güvenimiz hepsinden öte gençliğimiz ve genç ruhumuz bizlere yetecektir. Türkiye, neye sahip olduğunun değerini iyi bilir ve sorunlar ne kadar büyük ve ciddî de olsa, devletten, rejimden, kendisinden güvensizliğe düşmeden, sorunlarını demokratik zeminlerde çözmenin yollarını arar. Bu ülkeyi krize ve çıkmaza sürüklemeye çalışanların da karşısında dimdik durur. Unutulmamalıdır ki, bu millet 19 Mayıs’ta başlayan mücadelesiyle çok az millete nasip olacak Kurtuluş Savaşı’nı kazanmasını bilmiştir.

Türkiye, demokrasi ve insan hakları idealine ve prensiplerine içtenlikle bağlıdır. Bu, kimseyi memnun etmek için değil, kendi vatandaşlarını mutlu etmek içindir. Bu değerlerden şaşmak isteyen, kendini ve çevresindekileri düşünüp, diğer vatandaşlarının göz göre göre mutsuzluğuna razı olanlar çıkabilir. Büyük Atatürk böyle şahıslar hakkında Gençliğe Hitabe’sinde bizleri uyarmıştır. Türkiye birliğini, dirliğini, beraberliğini muhafaza edecek, insana ve insanına verdiği değeri her zaman koruyacaktır.

Türkiye, dünya ile kucaklaşabilecek şekilde ekonomisini geliştirmeli ve hiçbir zaman bilimin ve teknolojinin gerisinde kalmamalıdır. Bunun için değişimlere ayak uydurabilecek genç bir ruhun ve genç bir aklın yönetimde olması, gençliğin her daim hayatın her alanında yer alması gerekir. Bunun içindir ki, demokrasiden, özgürlüklerden ve insan haklarından yana olan milletler, gençlerine, genç ruhlara özgür alanlar açabilen ve potansiyellerini sonuna kadar kullanmasına müsaade eden milletler gelişir ve kalkınır. Ortak akla değer veren, bilimden yana olan, şeffaf olan, eleştiri kabul eden bir yönetim değişen koşullara ayak uydurabilir, krizleri aşabilir. Bunun içindir ki, bu değerleri benimsemiş milletler, çağımızın en büyük krizlerinden Koronavirüs salgınına karşı daha etkin ve iyi bir mücadele vermektedir.

İşte Büyük Atatürk, tam da bu nedenle gençlere güvenmiştir. Değişim ve yenilik işi, mücadele ve gayret işi enerji ister, gençlik ve genç kalan ruhlar ister. Değişimden korkmayan, yeniliklere açık bir toplum, karşılaştığı sorunları aşar, zor zamanlarında en büyük mücadelesini verir ve başarır.

Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olan 19 Mayıs günü, bu sebeple bir gençlik bayramıdır. Çünkü Kurtuluş Savaşı gibi büyük mücadeleler, ancak böyle bir ruhla kazanılabilir.

Bu duygularla 19 Mayıs’ın 102.’sini yaşamanın gururuyla en büyük ümidimizin gençler olduğunu belirtiyor, milletimizin 19 Mayıs’ını, Cumhuriyeti kuranlara ve O'nu yüceltenlere minnet ve şükran duyduğumuzu ifade ederek, Türk insanının bugünlere nasıl geldiğini unutmayacağından emin bir şekilde, şanlı geçmişini koruyacağından,  aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmaya devam edeceğine olan inancımla kutluyorum.

Başta Büyük Atatürk olmak üzere, vatanımızı savunmak, Cumhuriyeti ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü müdafaa etmek uğruna can veren tüm şehitlerimizi ve Büyük Atatürk’ün gösterdiği hedefte, Cumhuriyet yolunda ömrünü bu millete hizmete adayan herkesi minnetle, şükranla ve Rahmetle anıyoruz.

Türkiye mutlu, gelecek endişesi olmayan, kendine, geleceğine ve demokrasimize güvenen, Atatürk’e ve Cumhuriyetimize bağlı gençlerimizle geleceğe güvenle ulaşacak ve İYİ olacaktır.

*Haber Merkezi

Bu haber 1316 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...