“GÜL VE ÜRETİCİLERİNİN DESTEKLENMESİ LAZIM”

28 Mayıs 2021 15:25

Önceki gün akşam saatlerinde ilimize gelerek geceyi Barida Otel’de geçiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, gün doğumu ile birlikte Isparta’nın Gönen ilçesi Senirce köyünde gül bahçesini ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilçe girişinde üzerinde gül resimleriyle birlikte Atatürk ve Kılıçdaroğlu’nun fotoğraflarının yer aldığı ‘Ülkem Sizinle Gül Kokacak’ yazılı pankartla karşılandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, yağı dünyaca ünlü parfümlerde kokunun kalıcılığını sağlamak için kullanılan, ayrıca gülsuyu, sabun, kolonya, lokum, reçel gibi birçok ürüne de dönüştürülen Isparta gülünü toplamak için saat 05.45’te Gönen ilçesindeki bir gül bahçesine geldi. Gül işçileri tarafından topladıkları güllerin konulduğu, önden bağlamalı bir çuval verilen Kılıçdaroğlu, gül işçisi ile birlikte gül topladı.

GÜL ÜRETİCİLERİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ

Kılıçdaroğlu hem gül toplayıp hem de işçilerin sorunlarını dinledi. Gül işçisi, bu yıl yağışların az olması ve sıcak nedeniyle gül çiçeklerinde verimin düşük olduğunu anlattı. Çiftçinin zor durumda olduğundan da bahsederek çok sıkıntı yaşandığını, genel olarak harcanan emeğin karşılığının alınamadığından yakındı.

Gül bahçesindeki çocuklarla da sohbet eden Kılıçdaroğlu’na topladığı güller hediye edildi. Ardından gül toplayan kadın işçilerle bahçede kurulan yer sofrasında kahvaltı yapıldı.

GÜL VE ÜRETİCİ DESTEKLENMELİ

Gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Isparta denilince 83 milyonun aklına gül geliyor. Burası sadece Türkiye için değil dünya için önemli bir merkez. Gül ve üreticilerin desteklenmesi lazım. Bu yıl fiyatın en az 7 lira 50 kuruş olması lazım. Ayrıca buranın aromatik bitkiler açısından da bir merkeze dönüşmesi lazım. İşçiler burada çalışıyor, emek harcıyorlar. Gül fiyatının şuanda açıklanmamasından onlar da şikayet ediyorlar.

Onlar iyi bir fiyat verilirse iyi bir gelir elde ederiz diyorlar. Hükümetten bekliyoruz, arzu ediyoruz. Taban fiyat bekliyoruz. Gül üreticisi şunun ya da bunun eline düşmesin. Türkiye açısından hazine bu. Dünya gülyağı üretimi açısından bir numaralı kent Isparta. Bu özelliğinin korunması lazım" dedi.

GÖNEN BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Sonrasında Gönen Belediyesi’ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, hem yol üzerinde hem de belediye girişinde gül dökülerek karşılandı.

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1361 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...