Başkan Başdeğirmen Zonguldakta Uzun Mehmet Camii’nin açılışına katıldı

5 Haziran 2021 16:38

Isparta Belediyesi Ayasofya Cami ve Taksim Camii açılışlarında, camiyi Osmanlı Geleneği olan gülsuyu ile yıkama işlemini dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı yapılan Zonguldak’ın Uzun Mehmet Camii’nde de gerçekleştiriyor.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın daveti ile şehre giden Isparta Belediyesi Cuma Namazı ile birlikte açılışı yapılacak olan Uzun Mehmet Camii ve çevresindeki hazırlıklarını tamamladı.

Isparta Belediyesi ekipleri Cuma Namazı öncesinde Uzun Mehmet Camii içerisini gül suyu, dış mekanlarını da seyreltilmiş gülsuyu ile yıkadı. Yine namaz öncesinde cemaate şişelenmiş gülsuyu, gül kolonyası ile kutular içerisinde gül lokumu ikram edildi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen  Uzun Mehmet Camiinin açılışında bulunmak için  Zonguldak iline gitti.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen,  şehirdeki ilk ziyaretini Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’a yaptı. 1829 yılında Zonguldak’ta taş kömürünü ilk bulan Uzun Mehmet’in ismini taşıyan Camii’nin, şehre ve ülkeye hayırlı olması temennilerinde bulunan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Böylesine ihtişamlı bir camimizin Zonguldak’a kazandırılmasından ve açılışında bulunmaktan dolayı son derece mutluyum” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan da, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in kendilerinin davetlerini kırmayıp illerine geldiğini belirterek, “Şehrimizin bütün cadde ve sokakları, ana arterlerimiz gül koktu. Bir Osmanlı geleneğinin şehrimizde yaşatılması, camimizin iç ve dış mekanlarının gül suyu ile yıkanmasından dolayı teşekkür ediyor, sizleri şehrimizde ağırlamaktan dolayı duyduğum mutluluğu ifade ediyorum” görüşlerinde bulundu.

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1345 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...