Göreve Başladılar

15 Haziran 2021 16:20

Çeşitli sebeplerle boşalan ve bir süredir vekaleten yürütülen Çetince Köyü ve Bahçelievler Mahallesi muhtarlıkları için geçtiğimiz yapılan seçimlerin sonucu kesinleşti ve yeni seçilen muhtarlara belgeleri verildi. Seçim yapılan iki muhtarlığı da göreve vekalet eden adaylar kazandı.

Mart 2019 yerel seçimlerinde seçilen muhtarın kısa bir süre sonra istifasıyla boşalan ve ihtiyar heyeti üyelerinin vekaleti ile yürütülen, bu arada yaklaşık iki yılda çeşitli sebeplerle 6 defa el değiştiren Çetince Köyü Muhtarlığı için 6 Haziran Pazar günü yapılan seçimde 4 aday yarıştı.

Çetince’de kayıtlı 1124 seçmenden 793’ü seçime katılarak oy kullandı. Bu oyların 755’i geçerli sayıldı. Seçim sonucunda adaylardan Abdurrahman yarmalı: 339 oy, Süleyman Sertdemir188 oy, Osman Durna: 138 oy, M.Ali Er: 90 oy aldı. Bu sonuçlara göre seçim gününe kadar muhtarlığa vekalet eden Abdurrahman Yarmalı Çetince Muhtarlığına seçildi.

İlçemiz merkez Bahçelievler Mahallesi’nde ise Mart 2019 yerel seçimlerinde seçilen muhtarın bir süre sonra görevden alınmasıyla boşalan ve bir süredir vekaleten yürütülen muhtarlık için yapılan seçimde de dört aday yarıştı. Burada da seçim gününe kadar muhtarlığa vekalet eden Mehmet Postal seçimi kazandı.

Bahçelievler Mahallesi Muhtarlığı seçimine, kayıtlı 996 seçmenden 732’si seçime katılarak oy kullandı. Bu oyların 708’i geçerli sayıldı. Seçim sonucunda adaylardan Mehmet Postal: 244 oy, Ayşe Karataş: 177 oy, Mehmet Süner: 176 oy, İbrahim Şen: 111 oy aldı. Buna göre Bahçelievler Mahallesi Muhtarlığına Mehmet Postal seçildi.

Seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından yeni seçilen muhtarlar İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını aldılar. Çetince Muhtarlığına vekalet eden ve seçimi kazanan Yarmalı ile yine vekaleten Bahçelievler Muhtarlığını yürüten Postal asaleten göreve başladılar.

*Levent Doğan

 

Bu haber 1247 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...