“GÜL ŞEHRİ, TÜRKİYE’NİN EN ÜST SIRALARINDA DEĞERLİ BİR ŞEHİR”

2 Temmuz 2021 15:17

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Isparta’ya geldi. Nebati, ITSO’nun ev sahipliğinde yapılacak olan ‘İş Dünyası Buluşması’ toplantısına katıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ekonomi Kampüsünde yapılan toplantıya Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu,  AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Keskin, Dernek Başkanları, Daire Müdürleri ve İş insanları katıldı.

Isparta’nın ekonomik sorunlarının görüşüleceği toplantıya ilk konuşmayı Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar yaptı.

“ÜYELERİMİZİN İSTİHDAM AÇIKLARINI KAPATMAYI HEDEFLİYORUZ”

                Hoşgeldiniz konuşmasının ardından ITSO Başkanı Tutar, yeni bina hakkında da kısa bilgilendirme yaptı. Başkan Tutar, “ITSO olarak 154. Yılımızı tarihimizdeki 2. Hizmet binamızda geçirmekteyiz. 2017 yılında değerli üyelerimiz başta olmak üzere tüm halkımızın hizmetine açtığımız Isparta Ekonomi Kampüsü hizmet binamızın projesine ‘üyelerimizin teşviklerden bilgi alışverişine kadar tüm ticari işlemlerini kolaylıkla ve kısa zamanda çözebileceği bir hizmet binası oluşturmak’  vizyonu ile başladık.

Bu kapsamda ilk olarak Odamız hizmet vermeye başladı. Odamız yönetim kurulunca gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Isparta Ticaret Borsası, Isparta Eczacılar Odası da Isparta Ekonomi Kampüsü bünyesinde hizmet vermektedir. Bununla da yetinmeyerek üyelerimizin diğer kamu kurumlarından da daha kolay ve hızlı bir şekilde hizmet alabilmelerini amaçlayarak, üyelerimize çeşitli avantajlar sunan belirli kamu kurumlarının temsilciliklerini de kampüs bünyesine kattık.

Ticarette önemli bir yere sahip olan kalite ve üretim belgelerinin üyelerimize daha kolay bir şekilde ulaştırılması amacı ile Türk Standartlar Enstitüsü’nün kampüs bünyesinde temsilcilik Ofisi açmasına katkıda bulunduk. Üyelerimizin ve tüm KOBİ’lerimizin işlerinde önemli maddi kolaylıklar sağlayan KOSGEB ile iş birliği yaparak bir temsilcilik ofisi kurduk. Artık üyelerimiz Ekonomi Kampüsümüzde KOSGEB destekleri hakkında bilgi alabiliyor, destek başvurularında bulunabiliyor.

İstihdam konusunda da yine kampüsümüz bünyesinde bulunan İŞKUR temsilcilik ofisi ile üyelerimiz istihdam konusunda destek alabilmekte, başvuru yapabilmektedirler.

Kampüsümüzde hizmet ofisi bulunan SDÜ Teknoloji Transfer Ofisi ile, üyelerimiz yapmayı düşündükleri yatırımlar için çeşitli kamu kurumlarına proje hazırlatarak hibe almaya hak kazanabilmektedirler. Kalkınma Ajansı desteği ile kurmuş olduğumuz Isparta Mesleki Eğitim Atölyemiz ile İnşallah pandemi sonrası normalleşme döneminde, üyelerimizin ihtiyaç duydukları alanlarda personel eğiterek üyelerimizin istihdam açıklarını kapatmayı hedefliyoruz” dedi.

İHRACATTA HEDEF BÜYÜK

İhracat raporlarını da açıklayan ITSO Başkanı Tutar, “Tüm bu faal hizmet ofislerimizin yanında şuan çalışmalarının gerçekleştiği Isparta Yatırım Destek Ofisimizi de en kısa zamanda faaliyete geçirerek üyelerimizin yaşadıkları sorunlar ile yakından ilgilenecek ve çözümler üreteceğiz. Üyelerimizin her zaman olduğu gibi ihracatta da yanlarında olmaya devam ediyoruz. Bu yıl faaliyete geçirdiğimiz 2 URGE projemizle hem mobilya ve orman ürünleri sektörlerinde hem de kozmetik sektöründe üyelerimize yeni pazarlar kazandırmayı hedefliyoruz. 2020 yılında gerçekleşen 327 milyon dolarlık ihracatımız, bu yıl 5 ayda gerçekleştirdiğimiz 190 milyon dolarlık ihracatımızı İnşallah önümüzdeki 3 yılda 500 milyon dolara ulaştırarak hem ülkemize, hem de ilimize yeni yatırımlar kazandırmak, hem de üyelerimize dış ticarette sürdürülebilir bir başarı kazandırmayı hedefliyoruz.

Sadece ilimizde değil, hükümetimizin ve devletimizin de desteğini sürekli hissediyoruz. Gerek bakanlarımız gerekse bakan yardımcılarımız sık sık ilimizi ziyaret ederek sorunlarımızı içten bir şekilde dinliyor ve samimi bir şekilde imkanlar dahilinde çözüm önerileri üretiyorlar.

Sayın Bakan Yardımcımız da bugün burada sizlerin sorularını yanıtlamak, yaşadığınız sorunlara çözüm bulmak amacıyla bulunmaktadır. İnanıyoruz ki karşılıklı görüş alış verişlerinde bulunarak çözülemeyecek sorun bulunmamaktadır. Sizlere tekrar hoş geldiniz diyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

BİZLER SÜREKLİ İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati’yi güller diyarında ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Bizde ki geçmişte ki tecrübelerimiz, yaşadığımız olaylar, ekonomimize vermiş olduğumuz katkılar ve vermek istediğimiz neler varsa bunları da burada Sayın Hazine Bakanımız ile paylaşarak inşallah bir sonuca ulaşacağız. Sayın Bakanımızın buraya gelerek bizimle konuşma da  bulunması bizim için çok önemli. Öncelikle kendisine bu anlamda teşekkür ediyorum. Bizler sürekli iş birliği içerisindeyiz Sayın Bakanımız ile, ne zaman gitsek Isparta ile alakalı her türlü konuda bize gerekli destekleri veriyor. Bundan sonra da sanayicilerimiz, diğer arkadaşlarımızla beraber bu ihtiyaçların neler olduğunu burada görüşelim. Sonuca ulaşacağının inancındayım. Kendisine şehrimize geldiği için teşekkür ediyorum.”

BAKAN YARDIMCIMIZ, HER GİTTİĞİMİZDE ISPARTA’DAN DESTEĞİNİ ESİRGEMİYOR

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ise İş Dünyası Buluşmalarında sorunların masaya yatırıldığını belirterek, “Ticaret Oda Başkanımız rakamlarımızı açıkladı, hedeflerimizi açıkladı. Isparta bunları kendi emekleri ile yapıyor. Ufacık katkılarımızla bunları kat ve kat arttıracağımızı, desteklerimizle daha çok ekonomiye katkıda bulunacağımızı burada belirtmek isterim. Bakan Yardımcımız burada açık yürekle burada sorununu, kaygılarını öğrenmesi açısından burada talepte bulunalım. Çözüm gelsin. Isparta’ya çok ayrı sevdası var, kendisi gülü çok seviyor, onun için her gittiğimizde çok güzel destekler Isparta’ya esirgemiyor, yapıyor. Gülün bize getirmiş olduğu bu katkı, eğer ufak tefek sorunları çözersek daha güzel noktalarda ekonomiye, ülkemize, devletimize katkı olacak”  dedi.

TARIMDA İDDİALIYIZ

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ise sözlerine Isparta’yı anlatarak başladı. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati’nin sınıf arkadaşı olduğunu da söyleyen Vali Seymenoğlu, “Ben ev sahibi olarak sektör temsilcileri adına bu toplantıyı mutlaka yapılması için hayırlara vesile olacağını düşünüyorum. Şehir dışından gelen arkadaşlarımız için kısaca şehrimizi tanıtmak isterim. Şehrimiz 450 bin nüfuslu 12 ilçesi olan bir Anadolu şehri. Nüfus sayısı kimseyi yanıltmasın, nüfus hareketliliği çok yoğundur. Isparta Üniversite şehri, 2 Üniversitemiz var. Yaklaşık 75-80 bin Üniversite öğrencimiz var. Diğer taraftan 15 bin öğrenci kapasiteli yurtlarımız var. 450 bin nüfus küçük şehir olmamıza vesile olmasın. Öne çıkan yatırımlara sahip bir şehir, Bölgemizin sağlık üstünlüğü var. Üniversitemizin hastanesi güzide Şehir hastanelerimizden bir tanesi. Bütün ilçelerimizde 50-100 yataklı sağlık kuruluşlarımız var. Günlük hastanemizde yaklaşık 7-8-9 bin polikliniğimiz var. Şehir hastanemizde 15-20 bin kardeşlerimizin giriş çıkışı var. Şehrimiz hareketli bir şehir. Ama asıl olan Isparta’mız tarım şehri. Elmasıyla, gülüyle, lavantasıyla, kirazıyla onlarca ürünüyle iddialıyız. Üretimde zaten dünya birincisiyiz. Bunun sadece sanayisi değil, aynı zamanda turizme kazandırdığımız. Bir Antalya gibi, Ege gibi iddialı değiliz ama bu bölgede de nasıl ekonomiye kazandırabiliriz bunları yapacağız. Daha çok doğa turizmini öne çıkararak yapıyoruz. Türkiye’nin 4. büyük gölü, Eğirdir gölü Eğirdir ilçemizde. Göller Bölgesiyiz, doğa harikamız var. Nasıl kazandırabilir bunun çalışmalarını yapıyoruz. Davraz’ımızın ayrı güzelliği var ve çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

ISPARTA, TÜRKİYE’NİN EN ÜST SIRALARINDA DEĞERLİ BİR ŞEHİR

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati ise Isparta’da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. AK Parti dönemindeki değişimlerden bahseden Nebati,  “1,5 yıla yakın kısıtlamalarla geçirdiğimiz bir dönemde, bugünden itibaren maske, mesafe kuralına uymalıyız. Ticaret Odası Başkanı ile ben aynı zamanda iş adamıyız. Belediye Başkanımız zaten buranın mimarlarından bir tanesi. İnşallah hep birlikte Isparta’ya bir takım değerlendirmeler yaparak, güzel şehrimizi, güzel hatıralarla terk etmiş oluruz. Isparta önemli, gül şehri Türkiye’nin en üst sıralarında değerli bir şehir. Sadece güle dayanan sanayi ve tarım yok, aynı zamanda tarımın diğer alanlarında da ciddi bir şekilde hareketlenme ve makinada da önemli bir merkez. Baktığımızda da kişi başına 1000 dolarlık ihracat rakamı var. Türkiye’de 2005 yıllarını sayarsak da biraz daha Isparta’da gerek makinede gerekse tarımın türlerinde mermer de iteklediğimiz zaman bizde Ankara olarak yola çıktığımız da aday şehirlerimizden bir tanesi. Türkiye’nin bildiği, saydığı bir şehrimiz. İhracat rakamlarına baktığımız zamanda, Isparta’da önemli bir alanı ifade ediyor. Bildiğim kadarıyla Şehir Hastaneleri içerisinde de 3. Sayın Cumhurbaşkanı’mda önem verdiği bir şehir. Boyutlara ayrılmış olaraktan ciddi rakamlar ve projelerini zaten Ülkemizde ki diğer şehirlerimizle de kalkınmasını, gelişmesini sağlamış bir şehir. Buraya ilk geldiğinde Üniversite’yi bitirmiş, askerliğini yapmış, abisi askerde olan biriyle tanışmıştım. Yine buraya bir ziyarette bulunmuştuk, 30 sene önceki Isparta ile 7 sene önceki Isparta ve bugünkü Isparta arasında fark olduğun hepimiz biliyoruz ve görüyoruz. Siz burada içeride olduğunuz için daha çok değişimi göremeyebilirsiniz ama dışarıdan gelen birisi bunu daha çok fark ediyor. Isparta’ya gelen bir misafirin, şehir içerisinde ki bu değişimi hissetmesi çok keyifli. Sadece bu büyük gelişim Isparta’da değil, illeri ziyaret ediyoruz, iş dünyasıyla buluşuyoruz. Bütün illerimizde azımsanmayacak, gerek alt yapı gerek üst yapı yatırımları gerekse de ticaretin gelişimi bunları görmemiz mutlu ediyor. Türkiye’ye baktığımız zaman, Türkiye farklılığını her büyük krizlerden sonra ortaya koyan bir ülke. Dünya’nın üzerinden bir silindir geçti. Bu salgınla başlayan bütün Dünya’yı esir eden bir salgınla karşı karşıya kaldık. Belli bölgelerde giriş çıkışlar yasak. Bu salgın başka bir şeydi, insanları öldürüp hastaneye düşürdü. Allah’a şükür ki bu zorlu süreci atlatıyoruz. AK Parti 20 yıldır iktidarda. 20 yılda Türkiye’de neler değişti hepsini bugün daha iyi görüyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.

*Levent Doğan

Bu haber 1291 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...