Isparta’da yaklaşık 18 bin Yabancı Uyruklu vatandaş yaşıyor

5 Temmuz 2021 18:48

Ülkelerindeki iç savaş, siyasi sorunlar ve terör nedeniyle, Ülkemize sığınan ve   belli kurallar çerçevesinde Isparta’da misafir edilen göçmenlerin uyum planlamalarının yapılıp yürütüldüğü İl Göç Kurulu Temmuz ayı toplantısı Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

“MİSAFİRLERİMİZ BELLİ BİR KANUN ÇERÇEVESİNDE İLİMİZDE KALIYOR”

Kolluk kuvvetleri temsilcileri ile ilgili daire müdürleri ile STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Seymenoğlu; farklı sebeplerle ülkemizde bulunan mültecilerin belirlenen kanunlar ile ikametinin sağlandığını belirterek, Isparta’da 18 bin civarında yabancı uyruklu kişinin bulunduğunu, bunların bir kısmının da şehrimizdeki iki üniversitede okuyan öğrenciler olduğunu söyledi.

Vali Ömer Seymenoğlu’nun konuşmasının ardından Isparta İl Göç İdaresi Müdürü Burhan Türkmen kurul üyelerine müdürlük olarak yapılan çalışmalar ile ilgili sunum geçekleştirdi.

Türkmen misafir  mültecilerin belirli kanunlar ile, sağlık, barınma ve güvenlik  gibi ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

Toplantı sonunda Vali Seymenoğlu katılımcılara söz vererek kurumlar arası koordinasyonla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

*Haber Merkezi

Bu haber 1359 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...