6 YILDA 350’DEN FAZLA MADDE BAĞIMLISI GENÇ TEDAVİ EDİLDİ

9 Temmuz 2021 16:27

Isparta Valiliği, Milletvekilleri ve hayırsever vatandaşların destekleriyle Isparta – Eğirdir yolu üzerine kurulan Uyuşturucu ile Mücadele Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kurulduğu günden bu yana uyuşturucu bataklığına bulaşmış kişilere umut ışığı oluyor.

Uyuşturucu ile Mücadele Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan gençlerden biri, “Daha 15 yaşındaydım, arkadaş çevremden dolayı ben bu işe bulaştım. Bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum o anlarda, genciz diye anlatırlardı anlamazdık. Sonradan baktım çok ilerledi, artık kendime, aileme çok zarar vermeye başladım. Bir çıkar yol arıyordum, babama söyledim bundan kurtulmak istiyorum. Ne yapabiliriz? Isparta’da Yaşar Hoca var. Büyük bir Dernek, seni oraya göndereyim dedi, tamam dedim. Buraya geldim yaklaşık 4 aydır buradayım, detoks programımı da bitirdim. Şuan çok rahatım kendimi çok iyi hissediyorum. Öncelikle arkadaş çevrelerine çok dikkat etsinler, anne babalar kesinlikle çocuklarını gözünün önünden ayırmasınlar. Kimle gezdiğini, kimle arkadaşlık ettiğine dikkat etsinler” dedi.

                Yine gençlerden biri de, “Yaşar Hoca vasıtasıyla buraya ulaştık, geldik. Uzun yıllar uyuşturucu bağımlısıydım ama psikiyatri süreçlerim oldu. İlaçlı tedaviden sonuç alamayacağımdan ötürü böyle bir yere geldim. İlaç kullandığım süreçte, uyuşturucu kullanmadığım zaman ilaçların etkisiyle 12-13 saat uyuyordum. Ama uykum beni güçleştirmiyordu daha çok yorgun yapıyordu. Burada psikiyatri ilaçlarını bıraktıktan sonra 4-5 saatlik uykuyla burada güne daha dinç bir şekilde kalkıyorum. Burada hayvancılıkla uğraşıyorum, seviyorum hayvanları. Bana artısı insanlarla daha çok barışık olmasını öğrendim. Dışarıda uyuşturucu kullanınca kimse insanı takmıyor, ne sonucu olur diye düşünmüyorsun. Ama burada insanlarla ilişkilerini daha düzgün tutmayı öğreniyorsunuz. Burada herkes aynı dertten mustarip bir durumdayız burada. Birbirimizi anlıyoruz, sıkıntılarımızı gidermeye çalışıyoruz. Uyuşturucu kullanan bütün arkadaşları buraya davet ederim, herhangi bir ilaç kullanmadan burada kriz zamanında soğuk suyla, psikolojik destekle hocalarımızla dahil olmak üzere uyuşturucudan kurtuluyoruz. Zaten kriz süreci bittikten sonra her şey yerine oturmaya başlıyor.

Şunu tavsiye edebilirim. İçen içmeyen herkese uyuşturucu çok büyük bir bataklık. Başta nereye götüreceğini anlamıyor, gün geçtikçe, aylar, yıllar geçtikçe ailenden ve çevrenden asosyal bir kişi oluyorsun. Ekstradan da toplumun gözünde yok oluyorsunuz” diye konuştu.

 Uyuşturucu ile Mücadele Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil ise  “ 2014 yılında bir bodrum katında başlayan maceramız, desteklerle Gölcük’te devam etti. Yaklaşık 2,5-3 yılda ki süreçten sonra orası da yetmedi. Kayseri’ye giden Şehmus Günaydın Valimizin talimatlarıyla bu binamız yapıldı. 2018’de bu devreye girdi, Türkiye’nin şuanda en büyük Rehabilitasyon Merkezi olarak geçiyor. Burada öncelikle gelen kardeşlerimizin 15-20 gün yoksunluk süreçleri oluyor. Yoksunluk sürecinden sonra sauna detoks programı arkasından psikolojik objektif dersler alıyor. İŞKUR ve Halk Eğitim desteğiyle burada 12 tane kurslarımız geliyor” dedi.

*Levent Doğan

Bu haber 1460 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...