SÜTÇÜLER Belediye yatırımları ile CAZİBE MERKEZİ OLMA YOLUNDA..

29 Temmuz 2021 18:01

Sütçüler Belediyesi tarafından ilçeye nazır yapılan bungalov ev ve izolasyonlu çadırlar ile geçtiğimiz ay hizmete açılan Yeşildere Mesirelik Alan büyük ilgi görüyor. Çalışmalarıyla ilçenin çehresini değiştiren Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, içerisinde düğün salonu, iş yerleri ve toplantı salonu gibi hizmetleri barındıran Kültür Merkezini de yıl sonuna doğru açmayı hedeflediklerini söyledi.

Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, kazandırdığı yatırımlarla ilçeyi cazibe merkezi haline getirdi. İlçe nüfusu özellikle yaz aylarında neredeyse 5’e katlanıyor. Sütçüler’e nazır, ormanların içine yapılan bungalov evler ve izolasyonlu çadırlar,  şehrin gürültüsü ve kargaşasından kaçmak isteyenler tarafından büyük rağbet görüyor. Gerek temiz havası gerekse de harika manzarasıyla taleplerin arttığı evlerde kalanlar güne kuş sesiyle uyanıyor. Öte yandan geçtiğimiz ay halkın hizmetine açılan Yeşildere Mesirelik Alanında akşam saatlerinde oturacak yer bulmak neredeyse imkansız. Havuz, restoran, kafeterya, mescid gibi birçok kullanım alanını içinde barındıran Yeşildere’de A’dan Z’ye herşey düşünülmüş.

SÜTÇÜLER KÜLTÜR MERKEZİ’NE KAVUŞUYOR

Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, ilçesine yeni yatırımlar kazandırmaya devam ediyor.  İlçe merkezinde altyapı, sathi kaplama, yürüyüş yolları, su ve aydınlatma çalışmaları sürüyor. İlçede yeni tesisler ve Kültür Merkezi çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.

Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak,  ilçe merkezinde yapımına başlanan Kültür Merkezini yaklaşık 5 ay içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. İçerisinde düğün salonu ve işletmelerin yer alacağı Kültür Merkezi, yaklaşık bin metrekareden oluşuyor.

Kültür Merkezi çalışmalarından bahseden Başkan Yurdabak,“Şu anda Kültür Merkezinin inşaatına devam ediyoruz. Sütçüler’in olmazsa olmazı. Düğünler, iftar yemekleri sokakta yapılıyordu. İnşallah şimdi kapalı bir yerimiz olacak. 1000 metrekare kapalı alanı var . Yaklaşık 5 ay sonra Allah’ın izniyle bitireceğiz. İlçemizin yol çalışmalarını, mesire alanımızı yaptık. Su sıkıntımız vardı bunu giderdik. Bahçe aralarında da ciddi çalışmalar yapıyoruz” dedi.

İLÇE NÜFUSU 5’E KATLANIYOR

Özellikle yaz aylarında ilçe nüfusunun 5’e katlandığını ifade eden Başkan Yurdabak, “Covid-19 pandemisinden dolayı vatandaşlar bahçe ve tarım işlerine yöneldi. Herkes atasından kalan yerleri toplamaya başladı. Yıllardır bakılmayan bahçeler şimdi yeniden işlenmeye başlandı. Biz de ilçemizi daha yaşanır hale getirmek için yollar yapıyoruz, kilit taşları döşüyoruz, davurlarını örüp yollarımızı aydınlatıyoruz. Bayramla birlikte şu son 2 haftalık süreçte ilçemizin nüfusu 5’e katlandı. 11 binin üzerinde merkez nüfusu ciddi şekilde arttı. Araba koyacak yer bulamıyorduk.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL FESTİVAL YAPILACAK

İlçemizde son dönemlerde festival yapamıyoruz. İlk yıl şehitlerimiz vardı. İki yıldır da pandemiden dolayı yapamıyoruz. Önümüzdeki yıl inşallah çok güzel bir festival yapmayı planlıyoruz. Isparta’ya gelen her insanın Sütçüler’e uğramasını bekliyoruz. Özellikle Ispartalının gelmesini istiyoruz. İl dışından ve yurt dışından misafirlerimiz geliyor ama kendi memleketimizin insanların gelip, buraları görmesini istiyoruz” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE MİLLETVEKİLİ ÖZEL’E TEŞEKKÜR

Sütçüler’i, ‘Keşfedilmeyi bekleyen cennet’ olarak niteleyen Yurdabak, “Sütçüler’de şuan 130 dönüme yakın bir gül sektörü oluştu. Lavantada da yaklaşık 100 dönümlük bir çalışma yapıldı. İlçemizde çok şükür güzel ve kalıcı hizmetler ortaya çıkıyor. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinde Sütçülerli vatandaşlarımız var. Hepsi gelsin, ilçemizi yeni haliyle görsün. Yapılan hizmetlerde yalnız değilim. Allah Cumhurbaşkanımıza zeval vermesin. Yine yaptığımız tüm hizmetlerde bizden desteğini esirgemeyen Milletvekilimiz Recep Özel’e teşekkür ediyorum.” dedi.

 BUNGALOV EV VE İZOLASYONLU

ÇADIRLARA BÜYÜK İLGİ

Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, “Çadır ve bungalovlarda beş yıldızlı otel konforunda her şey mevcut. Bu tesis yüzde yüz kapasiteyle çalışıyor. İl dışından ve yurt dışından misafirler geliyor. Artık yetmiyor, butik otel yapacağız” dedi.

 Sütçüler’in dünyaya açılan penceresi olan Mustafa Üstün Doğa Tesisleri bölgesine 40 odadan oluşan butik otel yapacaklarını belirten Belediye Başkanı İsmail Yurdabak;  “Mustafa Üstün Doğa Tesisleri; 18 adet izolasyonlu çadır, 3 adet bungalov ev, 1 adet restoran ve işletme için yaptığımız fiziki mekandan oluşmaktadır. Çadır ve bungalovlarda beş yıldızlı otel konforunda, her şey mevcut. Bu tesis şuanda yüzde yüz kapasiteyle çalışıyor. İl dışından ve yurt dışından misafirler geliyor. Artık yetmiyor.  Yaz döneminde daha aktifiz. İstanbul, Antalya, Ankara gibi illerde yaşayan hemşehrilerimiz yaz aylarında genellikle buraya geliyorlar.

SÜTÇÜLER, BAŞKA BİR HAVAYA SAHİP

Sütçülerimiz yazın ayrı, kışın ayrı bir güzelliğe sahip. Doğasıyla, manzarasıyla, iklimiyle bambaşka bir havaya sahip. Tabi ki diğer ilçelerimiz de güzel, her birinin ayrı bir özelliği var ama Sütçüler bir başka güzel. İnsanlar buraya geldiği zaman temiz havasını teneffüs ediyor, gelen bir daha gelmek istiyor. Biz de Sütçüler Belediyesi olarak gelen misafirlerimiz için ilçemizin alt yapısını daha da güçlendirmek için çaba sarf ediyoruz. Bungalov evlerimizi daha da genişleteceğiz. Bunun için de girişimlerimiz devam ediyor. 40 odalı bir butik oteli ilçemize kazandıracağız. Planlamasını yaptığımız bu çalışmalar sonuçlandığı zaman burayı daha fazla tanıtıp, daha fazla insanı ilçemize çekeceğiz”

YEŞİLDERE MESİRELİK ALANI BÜYÜLÜYOR

Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, ilçeye önemli çalışmalar kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda 2 yıllık bir çalışmanın ardından Yeşildere Mesirelik Alanı (Hacı Mustafa Taştüner Mesirelik Alanı) kazandırıldı. Yeşildere Mesirelik  Alanı; muhteşem doğası, su ve kuş sesleriyle gelenleri kendine hayran bırakıyor.

Başkan Yurdabak, Yeşildere Mesirelik Alanını Sütçüler’e kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor. Yüzme havuzu, çocuk oyun parkları, kafeterya, restoran,  özel olarak hazırlanan kamelyaları içinde barındıran Yeşildere Mesirelik Alanına gelenler hayranlıklarını gizleyemiyor.

YURDABAK’TAN

BAŞDEĞİRMEN’E

ASFALT TEŞEKKÜRÜ

 Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, ilçenin bir bölümünde sıcak asfalt çalışması yapan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti.

Sütçüler Belediyesi tarafından yapımı yeni tamamlanan Yeşildere Mesirelik Alanına giden yaklaşık 3 kilometrelik yolun Isparta Belediyesi ekiplerince sıcak asfalt ile kaplandığını belirten Başkan Yurdabak, hem güzergahta bulunan mahallelinin hem de mesirelik alana giden vatandaşların ulaşımının kolaylaştığını söyledi. 

Özellikle güzergahta bulunan vatandaşların memnunyetini dile getiren Başkan Yurdabak, “Isparta Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’e ilgisinden ve desteğinden dolayı teşekkürü bir borç biliyorum. Zaman zaman başkanımızla birlikte fikir alışverişinde bulunuyoruz. İhtiyaç duyduğumuz anda kendisi bize destek oldu. Daha önce toprak olan 3 kilometre uzunluğundaki yolumuz Şükrü Başkanın desteğiyle sıcak asfalt ile kaplandı. Bu yolu sürekli kullanmak zorunda olan mahallelimiz kendisine minnettar.” dedi.

*Levent Doğan

Bu haber 1367 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...