“ Ülkesini seven, ülkesini iyi temsil eden, hedefleri olan çocuklar yetiştirmek istiyorum”

30 Kasım 2021 15:18

Portekiz'de gerçekleştirilen 15. Avrupa Tekvando Poomsae Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Milli Tekvandocu Kübra Dağlı, uzak doğu spor dallarıyla ilgili açıklamalarda bulurdu. Sözlerine yarışmalarda yaptığı derecelerden bahseden Dağlı, “ Ben ilk Uluslararası müsabakama 2013'te katıldım. Son Gençler Şampiyonası'nda yarıştım. Orada Avrupa şampiyonu oldum. Şu ana kadar dört Avrupa şampiyonluğu, bir dünya şampiyonluğu, iki kez dünya ikinciliği, iki kez Plaj Dünya Şampiyonluğu, iki kez Avrupa ikinciliği ve üç kez de Avrupa üçüncülüğü kazandım.
Sporcu bir aileden geldiğim bu dala eğildim. Babam boks antrenörü. Amcam da Tekvando antrenörü. Ailede hep spordan konuşuluyor, özellikle babam hep spor kanalı, dövüş filmleri ve spor müsabakalarını açıyor televizyonda. Abim de küçükken tekvando yapmış” dedi.
Tekvando da yaşın ve cinsiyetinin öneminin olmadığını anlatan Milli Sporcu Dağlı, “
Tekvandoda yaşın ve cinsiyetin hiçbir önemi yok. Ben spora başlarken 'O erkek sporu, ne işin var?' dediler, başladıktan sonra, 'Erkek gibi olur bacakların, yürüyüşün bozulur' dediler. Başarı aldıkça da 'Ne işin var? Kadın evinde oturmalı, ayak kaldırmakla olmaz' dediler. Ama oluyor hem de çok güzel oluyor. Şu an Dünyada ve Olimpiyatlarda kadınların başarısı daha çok” diye konuştu.
Hedefleriyle de ilgili konuşan Dağlı, “Tekvando bana her şeyden önce sabretmeyi, kendime inanmayı, içimdeki gücü bulmamı, planlı ve programlı yaşamayı öğretti. İnanmak ve istemek en önemli şey. Yeterince isteyen ve kendine inanan zaten kendi yolunu bir şekilde açıyor.
Hayatımı spor üzerine kurdum. İşim, okulum, her şeyim sporla alakalı. Ülkesini seven, ülkesini iyi temsil eden, hedefleri olan çocuklar yetiştirmek istiyorum. Şu an okulu bitirdim, atama bekliyorum. Öğretmen olmak istiyorum çünkü bildiklerimi öğretmeyi çok seviyorum” diye konuştu.
LEVENT DOĞAN

Bu haber 1259 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...