“Geleceği olan, yetenekleri olan genç oyunculardan bir ekibimiz var.”

2 Aralık 2021 16:34

Türkiye 2. Futbol Ligi Beyaz Grup'ta mücadele eden Isparta 32 Spor'da hafta sonu deplasmanda oynanacak Pazarspor maçı hazırlıkları sürüyor. Pembe-yeşilliler, zorlu maçtan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Göreve başladığı 3 haftayı değerlendiren Teknik Direktör Murat Yılmaz, “Biz geleli 3 hafta oldu. Öncelikle camiamızın yıllardır süre gelen profesyonel liglerde uzak kalması sebebiyle futbola olan bir açlığı mevcut. Taraftarımızın bu anlamda beklentisi yüksek. Pandemiden önce Bal Liginde başlayan ve geçen yıl 3 Ligde devam eden, bu yılda 2. Ligde karşılanan bu süreçte Başkanımız Atakan Yazgan ve ekibi öncelikle genç oyuncuları takıma kazandırma politikasıyla bir takım kurma çabasındalar. Bunda da 2 dönem başarılı oldular. Bu dönemde yine genç kadromuz var. Geleceği olan, yetenekleri olan genç oyunculardan bir ekibimiz var. Biz bu süreçte tabi camia olarak çok hızlı reaksiyonlar veriyoruz. Yani 2 maç kazanınca şampiyonluğa oynuyoruz, 2 maç kaybedince bu takım küme düşer, küme düşmeye oynayan bir ekipmiş algısı maalesef fazla. Bu da Başkanımızın 2 yıllık süreçte hızlı bir şekilde camiaya yaşatmış olduğu şampiyonluklardan dolayı beklentinin en üst seviyede olması ile gerçekleşiyor diye düşünüyorum. Bizler teknik ekip olarak takımımızın potansiyelinin farkındayız. Oyuncularsın potansiyelini biliyoruz. Onları geliştirme hedefiyle buradayız. Anlık alınan sonuçlarla hedef koymak yerine, maç maç düşünerek step step gitme hedefindeyiz. Önümüzdeki süreçte eğer takıma kazanma alışkanlığı, kazanan bir takım havası verebilirsek ondan sonra gerçekçi hedefler koymak daha doğru olur diye düşünüyorum” dedi.
“TRANSFER ÇOK YÖNLÜ BİR OLAY”
2 mağlubiyet alırsak küme düşme potasındasınız sorusuna ise Teknik Adam Yılmaz,. “Bunlar takımların gerçek değerlerini ortaya koymayan antipatik ifadeler. Ben olaya daha reel bakmak istiyorum. Devre arası transfer, transfer sezonlarının en riskli zamanıdır. Yani elinizde mevcut takımın dinamiğini bozmayacak. Belkide transfer yapamayacaksınız. Transfer kulüplerin ünitesinde. Ben elimdeki kadrodan maksimum verim almak için buradayım. Transfer çok yönlü bir olay. Transfere kesinlikle planlı girilmeli, bütçemiz doğrultusunda ve takım içi dinamikler dikkate alınarak yapılmalı. Kendi taleplerimiz doğrultusunda da istediğimiz oyuncular var. Bu oyuncuların tamamı genç, gelecek vaat eden, kulüp ekonomik yapısına uygun maliyetsiz fakat geleceği olan oyuncular. Kulüp bu transferleri yapamasa bile biz mevcut kadromuzla sonuna kadar alabileceğimiz maksimum puanları alarak ve takımımız içindeki bütün oyuncuları gelişimine katkıda bulunmak için burada görevimizi devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.
“ATAKAN BAŞKANIMIZ 3 SEZONDUR BUNU BAŞARDI”
Ispartaspor'un kentin markası olduğunu ve tüm kentin de sahip çıkması gerektiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:
“Takımların rakamsal değerleriyle kâğıt üzerinden baktığınız zaman zaten sezon başı küme düşen ve şampiyon olan takımları belirlersin. Ama Ligler başlayınca gerçekler öyle değil. Doğru mantık çok fazla maliyetli oyuncular, teknik ekip bir araya gelince sonuç başarılı olacak anlamına gelmiyor. Önemli olan kurduğunuz takımın birlikteliğini sağlayabilmek. Önemli olan fayda, maliyet dengesinin bir arada tutabilmek. Atakan Başkanımız 3 sezondur bunu başardı. Bu takım Isparta'nın en büyük markası. Bütün Sivil Toplum Kuruluşlarının bu takıma destek vermesi gerekiyor. Profesyonel Liglerde maliyetler çok fazla, masraflar çok fazla. Neticede sonuç ne olursa olsun Ispartaspor Isparta'nın en büyük markası. Taraftarlarımızın tribünde yerlerini alarak, sadece çok cüzi bir bilet parası ödemesi bile kulübümüz için müthiş maddi destek anlamına gelir. Geldiğimiz günden beri bütün rakiplerimizi aynı değerde görerek, hepsine gereken özeni göstererek maksimal düzeyde hazırlanıyoruz. Rakibe göre hafta içi antrenman planlamalarını yaparak, o maça hazırlanmaya çalışıyoruz. Rekabeti saha içerisinde, dostluğu ise saha dışında devam ettirmek zihniyetiyle müsabakalara hazırlanmaya devam ediyoruz. Burada Atakan Başkanıma ve onun yönetiminde ki arkadaşlarımıza müteşekkir olduğumu söylemek istiyorum. Biz bu görevin altından kalkmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Burada ki en büyük hedefim şu: Kazanan bir takıma sahip olmak. Benim futboldaki tek hedefim budur. Genç potansiyel oyuncu grubumuz var. Bu oyuncuları geliştirebileceğime ve bu oyuncularla oyunu geliştirebileceğime, doğru oyun oynayabileceğimize inandığım için teknik ekibimle beraber bu görevi kabul ettik. Arkadaşlarımla kurlardan olan birlikteliğimizle çeşitli zamanlarda fikir alışverişinde bulunuyoruz. Böyle bir teklif geldiğinde de bir araya gelme zamanımızın oluştuğuna inandım. Sağ olsun onlarda fedakârlık göstererek bizim yanımızda yer aldılar. Ekip olarak elimizden gelen neyse, maksimumunu vermek kaydıyla kazanan bir takım yaratmak. Isparta'nın taraftarını mutlu etmek, Isparta'nın en büyük markası Isparta Sporun daha yukarılarda temsil edebilmek adına çalışıyoruz. Başka bir hedefimiz şuan için yok.
Oyuncularla ilgili devre arasında gelir mi gider mi?
Bu yorumlar çok sağlıklı yorumlar değil. T
ransfer çok yönleriyle gelişebilecek bir duygu.
Bizim Atakan Başkanımıza sunduğumuz bir listemiz var.
Onların bizden bazı talepleri var.
Onların daha öncesinde tespit ettiği genç potansiyelli oyuncular var. Şuan için çalışmalarımız devam ediyor. Listemiz hemen hemen hazır.
Transfere girmeden tamamlamak düşüncesindeyiz. Çünkü transfer oluşturduktan sonra liste oluşturmak çok zor bir durum. İnşallah transferler gerçekleştikten sonra gelen veya giden oyuncularla ilgili yorum yapmak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Maçımızı izlemeye her zaman kapımız açık.”
LEVENT DOĞAN

Bu haber 1151 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...