Mevcut Otogar´da Kütüphane ve sosyal tesisler yapacağız

5 Mayıs 2022 15:58

Yeni otogar çatısının 2 ay içerisinde tamamlanacağını belirten Şükrü Başdeğirmen, “Ardından inşaatın ihalesine çıkacağız. Hedefimiz bu yıl sonuna kadar tamamlamak” dedi.
Mevcut otogarın bulunduğu alana ise Kütüphane, Sosyal Tesis ve yeşil alanlar yapacaklarını dile getiren Başkan Başdeğirmen, şöyle konuştu:
“ Yeni Otogarda biz göreve geldiğimiz günden buyana hiç durmadık ki. Otogarın bazı problemli şekillerini halletmeye çalıştık. 11 tane Türkiye'nin en üst seviyesinde ki üst çatı kaplama firmalarla defalarca konuştuk. Bunların hepsini sizlere paylaştım. Oradaki bizim en büyük sorunumuz, buranın çatısındaki kapatmada ortaya çıkan bir problemdi. Bizim getirip konuştuğumuz her firma: burası kapatılsa da bu amorf yapı şekliyle ne yaparsak yapalım, içerisine su almasını önlememiz mümkün değil. Biz bunu yaparız ama ancak 2 yıl su almama garantisi veririz, 5 yıl bile veremeyiz gibi şeylerdi. Zor bir süreçti firmalarla görüşmeler falan derken çok değişik rakamlar ortaya çıktı, çok farklı öneriler geldi. Biz böyle bir şey yapsaydık 2-3 yıl içerisinde oranın problemli hale gelmesi bizi üzerdi ve olumsuzluklar ortaya çıkardı. Daha mantıklı ve en makul şekilde bu işi çözmek için çalışmalar yaptık.Biz burayı ihaleye çıktık çatısını değiştiriyoruz. Üzerindeki amorf yapıları kaldırıyoruz, uzay çatı sisteminden çıkarak düz bir çatıyla üzerini sandviç panel, onun üzerine de güneş enerjisi panelleri kurarak öyle faydalı bir hale getiriyoruz. Yaklaşık orada 5 MB güneş enerji paneli koyarak oranın gelirini Belediyemize kazandırmak için bir çalışma içerisindeyiz. Milyonlarca lira oranın kapatılmasına gidecek bir rakam var, milyonlarca lirayı biz geri nasıl söndürebiliriz. Sadece oranın çatı olmasında bir anlam yok. Artık günümüz teknoloji günü, söktüğümüz çatıların üzerini panelle kapladıktan sonra ayrıca arkada Avm olarak yapılan yerin üzerinde de boş bir alan var. Oraları da güneş panelleriyle doldurarak o alanı faydalı bir hale getireceğiz.Çatı sanırım 2 ay içerisinde bitmesi lazım, programımıza göre. 2 ay içerisinde bitmesine az kala alt tarafın ihalesine çıkacağız, oranın ihale dosyasını hazırladık. Üstü açık olduğu için altta işlem başlasa yapılacak bir çok imalat var içerisinde. Sıvası var, boyası var ve içerisinde yapılacak yukarıdan su geldiği zaman zarar verecek yapılar var altta. Burada üstü kapatmaya başladığı anda, yarısına kadar kapatıldıktan sonra hemen ihalesine çıkıp altına başlayacağız. Bu yıl sonuna kadar hedefimizde bunu bitirmek var. Bu yıl sonuna kadar maliyetlerin biraz artması bizim biraz daha önümüzü kesti. Tedbirli ve dikkatli hareket etmek zorundayız. Buranın yüzde 80'ini 2022 yılında, yüzde 20'sini 2023 yılında yapmak için bir meclis kararımız var. Hedefimizde bu yıl içerisinde bitirmek var.
Mevcut Otogarın çıktığı yer bizim için çok önemli, orası bize lazım. Şehrimizde 160 bin öğrenci olan bir şehiriz ama kütüphanelerimiz yetersiz. 11 metre kapalı alanlı Kütüphane ve öğrenci etkileşim merkezli projesini hazırladık, Bakanlığa sunduk. Bakanlık bunun uyarısını hibe olarak Kültür Bakanlığı tarafından yapılmasıyla alakalı bize görüş bildirdi. Otogar çıktığı zaman orada otopark sorunu var. Oranın altını tamamen açıp yeni otopark yapacağız. Üzerine Meydan yanına da kütüphane projemiz hazır. Projemizin ihalesini yaptık. Otogarın alttaki projesi ihaleye hazır. Yukarıda ki iş yürüdüğü zaman aradaki zamanı ayarlayarak hemen oranın ihalesine çıkarak oranın işini başlatacağız. Boşalan yeri ne yapıyoruz? Hemen altını otopark yapıyoruz, üzerine büyük bir meydan yapıyoruz ondan sonra orada kütüphane yapıyoruz.
Ben sürekli yatırımcı gelir mi diye araştırma içerisindeyim. Birkaç yere teklifte gönderdim. Şuanda bizim AVM anlamında, yeni açtığımız AVM ile beraber yeni bir Avm'nin Isparta'ya çokta rantabıl olacağını düşünmüyorum. İyi hesaplayarak bazı yatırımlar yapmak gerekiyor. Değişik yatırımlara açığız; okul olabilir, hastane olabilir, farklı yatırım alanı olabilir. Ya da buraya farklı bir AVM yapıp büyük mağazalar işleteceğim diyen bir yatırımcı gelebilir. Belediye olarak değilde, bir yatırımcıyla çalışma düşüncemiz var. Burada tekliflere açığız.”
HABER MERKEZİ

Bu haber 1163 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...