ULUBORLU VE SENİRKENT YEREL ÜRÜNLERİNE COĞRAFİ İŞARET BELGESİ ALDI

26 Temmuz 2022 16:29

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Akdeniz Denge Patent Ofisi'ne Tasarımlarını ve Markalarını korumak için tescil ettiren ve patent alan üyelere belge teslim töreni düzenlendi.
ITSO Başkanı Mustafa Tutar, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve Meclis Üyeleri tarafından belgeleri teslim edildi.
Uluborlu ile Senirkent Belediyesi Coğrafi İşaret Belgelerine öncülük etti.
Uluborlu Banağı, Uluborlu Kirazı , Uluborlu Gül Oyası Coğrafi İşaret Belgesi aldı.
Uluborlu Belediye Başkanı Aziz Tuna, coğrafi işaret belgelerine öncülük ettiklerini ve Uluborlu'nun değerlerine sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi.
Akdeniz Denge Patent Sahibi Metin Arıkaya, Tasarımlarını ve Markalarını korumak için tescil ettiren ve patent alan üyelere belge teslim törenine katkılarından dolayı ITSO Başkanı Mustafa Tutar ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Isparta coğrafi işaret belgeleri açısından Burdur ve Antalya'yı geçti. Uluborlu Belediye Başkanımız Aziz Tuna'ya ve Senirkent Belediye Başkanı Kadir Heybeli'ye de coğrafi işaret belgelerine öncülük etmelerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

SENİRKENT
“Senirkent Üzüm Pekmezi-Senirkent Banağı-Senirkent Dimnit Üzümü-Senirkent Gelin Fesi- Senirkent Samsa Tatlısı” coğrafi işaret tescil belgesi artık Senirkent'e ait.
Aylar önce Belediyenin yapmış olduğu girişimler neticesinde Senirkent Üzüm Pekmezi-Senirkent Banağı-Senirkent Dimnit Üzümü-Senirkent Gelin Fesi- Senirkent Samsa Tatlısı tescili için Türk Patent Kurumu'na yapmış olduğumuz başvuru sonuçlandı. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen belge teslim töreninde coğrafi işaret tescil belgeleri Belediye Başkanı Kadir HEYBELİ, tarafından teslim alındı.
Belediye Başkanı Kadir Heybeli yaptığı açıklamada “Şehirlerin simgeleri ile yaşadığını, bu yüzden ''Coğrafi İşaretli Ürünler'' konusunu çok önemsediğine vurgu yaparak “Bu konu, benim çok önemsediğim bir konudur. Şimdi belki farkında değiliz ama gelecekte coğrafi işaretli ürünler konusu çok daha büyük önem arz edecek. Senirkent Üzüm Pekmezi-Senirkent Banağı-Senirkent Dimnit Üzümü-Senirkent Gelin Fesi- Senirkent Samsa Tatlısı'nın coğrafi işaret tescil belgelerinin alınmasında başından sonuna emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
HABER MERKEZİ

Bu haber 1073 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...