Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Valisi Aydın Baruş´u ağırladı.

29 Temmuz 2022 16:07

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı'yı makamında ziyaret eden Vali Baruş, daha sonra Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi, Radyo-Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (RATEM), bölgemizde tek olma özelliği taşıyan Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Göller Bölgesi Teknokentinde incelemelerde bulundu.
Üniversitenin fiziki imkanları, geliştirdiği teknolojiler ile şehrine ve bölgesine sunduğu hizmetlerin tanıtıldığı ziyaretlerin ilk durağı Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (YETEM) oldu.
Vali Baruş'a “Gül ve Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Ürünleri Ar-Ge Laboratuvarı” anlatıldı. Ayrıca, YETEM'de yer alan Uygulamalı Temel Bilimler ve Teknolojileri Araştırma Birimi, Enerji Teknolojileri Birimi, Biyomühendislik Araştırma Birimi, laboratuvarlar ve cihazlar hakkında bilgi verildi.
97.00 FM bandı üzerinden “Dinlediğiniz müzik sizin kadar seçkin olsun” sloganı ile dinleyicilerine ulaşan Radyo SDÜ'nün stüdyolarını da yakından inceledi. RATEM bünyesinde yürütülen uygulamalar, yeni medya tasarımına uygun stüdyolar, sosyal medya platformu eğitimlerinden bahsedildi.
Daha sonra yaklaşık 2 bin 600 metrekarelik bir alana 10 ünite şeklinde inşa edilen SDÜ Prof. Dr. Timuçin Baykul Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ziyaret edildi. Baruş, 3 genel ameliyathane, 2 sedasyon ünitesi, 27 yatak, lokal ameliyathane, poliklinik, radyoloji ünitesi, sterilizasyon ünitesi, biyokimya laboratuvarı bulunan hastaneyi yakından inceledi. Hastanede, ülkemizin dört bir yanından gelen binlerce hastanın tedavi sürecinin kolaylıkla tamamlandığı vurgulandı.
Son olarak Göller Bölgesi Teknokenti ziyaret edildi. Bünyesinde teknolojik ürünlerden medikal ürünlere, gıdadan yazılım sistemlerine kadar birçok firmayı barındıran Göller Bölgesi Teknokentinde yürütülen çalışmalar, Vali Baruş'a aktarıldı. Ayrıca “Ön Kuluçka Merkezi”, “Kuluçka Merkezi” ile Teknokent firmalarının ürünleri tanıtıldı.
HABER MERKEZİ

Bu haber 1013 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...