“ Biz bir Tarım Şehriyiz, İhracatımızın birinci sırasında yaş sebze ve meyve var “

16 Ağustos 2022 15:49

Isparta, Temmuz ayında 38 milyon 314 bin 73 dolar değerinde ihracat gerçekleştirdi. Kentin ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre artış gösterdi. Türkiye'de 81 kent içerisinde en yüksek ihracat gerçekleştiren 32'nci kent oldu Isparta. Isparta, geride bıraktığımız 7 ayda 267 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Geçen yıl 440 milyon dolar olan ihracat hedefini 500 milyon dolara çıkardıklarını hatırlatan ITSO Başkanı Mustafa Tutar, “500 milyon dolar ihracat hedefimizde sapma yok. Bu hedefimiz devam ediyor” dedi.

“Temmuz sonu itibariyle 7 aylık ihracatımız 267 milyon dolar oldu. Tabi 440 milyon dolar olan hedefimiz geçen seneki olan hedefimizi biliyorsunuz 500 milyon dolara çıkarmıştık. Bu hedefimiz devam ediyor. 1 önceki aya göre ya geçen senenin aynı ayına göre % 1,5 oranında ihracatımızda artış var.”
Isparta'da en fazla yaş sebze ve meyve ihracatının gerçekleştiğini ifade eden ITSO Başkanı Tutar, “ihracatta 500 milyon hedefimizde sapma yok inşallah hedefimizi tamamlayacağız.
Birinci sırada her zaman olduğu gibi tarımla alakalı yaş meyve sebzemiz var. Çünkü biz artık bu tescillenen yaş meyve sebze yani bir tarım şehriyiz biz.
İkinci sırada madencilik var. Onunla biraz düşüş var. Onun da yine pandemiden dolayı tekrardan Çin'in kapanması gibi olaylar bizi etkiliyor.
Üçüncü sırada mobilya sektörümüz var.
Buda 26,5 milyon dolar. Bu sevindirici bir rakam bir önceki yıla göre % 67 oranında bir artışımız var.
Dörtte Çimento,
Beşte de tekstil ve ham maddeleri var.
Temmuz ayı aylık baz da bakarsak: Yaş meyve, sebze yine birinci sırada. 9 buçuk milyon dolar civarında.
Kimyevi maddeler 5 buçuk milyon dolar ikinci sırada.
Madencilik 4 milyon 800 dolarla üçüncü sırada.
Mobilya kağıt ve orman ürünleri 3 buçuk milyon dolarla dördüncü sırada.
Makine aksamları da yine 3 milyon 250 dolarla ve % 401 artışla beşinci sırada olarak devam ediyor. Hedefimiz de çalışmıyor inşallah hedefimiz tamamlayacağız.”
HABER MERKEZİ

Bu haber 1039 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...