Ser-Tur Şoförleri mesleki yeterlilik belgelerini aldı

20 Ekim 2022 15:57

Öğrenci servisi hizmetinde ilimizde tek yetkili kuruluş olan Ser-Tur'da servis şoförleri için zorunlu olan Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni (MYB) almaya hak kazanan 107 şoföre belgeleri takdim edildi. IESOB Başkanı Ahmet Tural, Ser-Tur olarak, MYB alınmasında Türkiye'de ilkler arasında yer almaktan gurur duyduklarını söyledi.
Okul Servis Araçları Yönetmeliği kapsamında okul servis araçlarını kullanan şoförler için getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi için Ser-Tur'a bağlı şoförler yazlı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı sınavdan geçti. Sınav sonunda başarılı olan şoförlere, Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural'ın katılımıyla belgeleri takdim edildi. Belge takdim törenine Isparta Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yücedağ, Diya Grup Belgelendirme Genel Müdürü Enver Seçmen, IESOB Eğitim Danışmanı Pınar Gülgeç katıldı.
İLKLER ARASINDA YER ALMANIN
GURURUNU YAŞIYORUZ
Yönetmelik kapsamında servis şoförlerine mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildiğini kaydeden Birlik Başkanı Ahmet Tural, “Yönetmeliğe göre, bu belgeye sahip olmayan servis şoförleri öğrenci taşımacılığı yapamayacak. Çalışma hayatının ihtiyaç duyduğu meslek standartlarını belirleme, nitelikli ve belgeli iş gücünü tesis etme amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu aracılığıyla yetkilendirilen kuruluş aracılığıyla Birliğimiz bünyesinde Ser-Tur şoförlerimiz için mesleki yeterlilik belgesi sınavı yapıldı. Yazılı ve uygulamalı olmak üzere 2 aşamalı olarak, yapılan her iki sınavda 107 servis şoförümüz bu belgeyi almaya hak kazandı. Bugünde bu belgeleri onlara takdim ediyoruz. En yüksek donanımlı bir araca sahip olsanız da o aracı kullanan insan. Bu belge ile şoförlerimiz mesleğini rahatlıkla icra edebilecekler. Aileler çocuklarını servislere teslim ederken, huzurla teslim etmek istiyorlar. Hepimizin çocukları değerli. Bu belge alındığında soru işaretlerinin yaşanmasının da önüne geçilecektir. Şoförün niteliğini bu belge ile kontrol etmiş oluyoruz. Ser-Tur kooperatifimiz zaten sahip olduğu belge ve tecrübesiyle her zaman Türkiye'ye örnek olmuştur. Bu anlamda Türkiye'de bu belgenin alınması konusunda da ilkler arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Ayrıca sınav ücretleri hibe programında olduğu için bundan da faydalanmış oldunuz. Ticari taksi şoförlerimizin de bu belgeyi ücretsiz şekilde almaları için gerekli girişimlerde bulunacağımızı da ifade etmek istiyorum. Sizleri tebrik ederim.
Hayırlı uğurlu olsun. İşleriniz hayırlı kazancınız bereketli olsun” dedi.
DİNAMİK ANLAMDA İLK
BELGEYİ SİZLER
ALDINIZ
MYB'de yetkilendirilmiş kuruluş
olan Diya Grup Belgelendirme Gelen Müdürü Enver Seçmen de “Öncelikle duyarlılığınız için teşekkür ederim. Bizler de yetkilendirilmiş kuruluş olarak, sınavların sağlıklı şekilde yapılması için her türlü desteği sağladık. Türkiye'de hemen hemen dinamik bir şekilde ilk olan bu belgeyi Isparta'da sizlere kazandırmaktan mutlu olduk”
dedi.
Belge takdim töreni,
Ser-Tur şoförlerine, mesleki yeterlilik belgelerinin verilmesiyle
son buldu.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 1064 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...