CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ULU ÖNDER ATATÜRK´Ü MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

9 Kasım 2022 16:36

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN VEFATININ 84.YILDÖNÜMÜ
NEDENİYLE YAYIMLANAN ANMA MESAJLARI:

 

Vali Aydın BARUŞ

“İstiklal Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 84'üncü yıldönümünde saygı ve şükran duygularıyla anıyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 20'nci yüzyılın başlarında, ülkemizin karşı karşıya kaldığı ıstıraplı günlerde, Trablusgarp'ta, Çanakkale Savaşları'nda, Kafkas Cephesinde, Suriye-Filistin Cephesinde gösterdiği eşsiz dirayet ve mücadele azmi ile milletimizin umudunu ayakta tutmuştur.
Anadolu'nun dört bir taraftan sömürgeci güçler tarafından işgal edildiği karanlık günlerde, 19 Mayıs 1919'da çıktığı Samsun'dan sonra gittiği Amasya'da yayınladığı tamimde “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” diyerek kurtuluşun esasının milletin iradesi olduğunu vurgulayan Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunda da milli egemenliği esas almıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşımız sırasında gösterdiği üstün askeri önderlik, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda sergilediği müstesna siyasi liderlik ve yeni kurulan Cumhuriyeti her bakımdan bağımsız hale getirme mücadelesiyle Türk Milletinin kalbinde eşsiz bir yer edinmiştir. O, üstün askeri dehası, ileri görüşlülüğü, dünya barışına verdiği önem ve reformcu kişiliği ile esaret altında bağımsızlık savaşı veren milletlere ve insanlığa ilham veren ender şahsiyetlerden biri olmuştur.
Atatürk ve silah arkadaşlarının bin bir mihnetle kazandığı zaferler neticesinde kurduğu ve gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini ilelebet bağımsız olarak yaşatmak ve yüceltmek için azimle ve yılmadan mücadele etmek bu toprakları milletimize ebedi vatan kılan kahramanlarımıza vazgeçilmez borcumuzdur. Bu mücadelede atalarımızın bizlere miras bıraktığı cesaret ve fedakârlık ruhu bu mücadeledeki en önemli ilham kaynaklarımızdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşımızın kahramanları olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimizi şükranla yâd ediyorum.!”

 

İYİ PARTİ
Isparta Milletvekili Aylin Cesur:

“ Büyük Atatürk'e borçluyuz!
Büyük Atatürk'e şükran ve minnet duyuyoruz.
Büyük Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. Yılında O'na olan özlemimiz ve varlığı için minnetimiz her geçen gün artıyor.
En büyük armağanı Cumhuriyet'imizin değerini içinde bulunduğumuz süreçte çok iyi anlıyor ve anladıkça da daha büyük bir bağlılıkla sahipleniyoruz!
Bir doktor olarak, bir kadın Milletvekili olarak düşüncelerimi yazabiliyorsam, bunu Büyük Atatürk'e ve kurduğu Cumhuriyet'e borçluyum.
Bugün kız çocukları okuyabiliyor, kadınlarımız doktor, öğretmen, avukat, mühendis olabiliyorsa, bunu Büyük Atatürk'e borçluyuz.
Bir dar gelirli öğretmen anne babanın evladı olarak, doktor, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve milletvekili olabildiysem, bunu, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in fırsat eşitliğine borçluyum.
İslamköy'den çıkan bir köylü çocuğu, Çankaya'ya uzanan öyküsünü Cumhurbaşkanı olarak tamamlamışsa, bunu Büyük Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyete ve Cumhuriyet'in sağladığı fırsat eşitliğine borçluyuz.
Bugün al bayrağımız göklerde özgürce dalgalanabiliyorsa, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet o bayrak altında hür ve serbest yaşayacaksa, bunu Büyük Atatürk'e ve kahraman silah arkadaşlarına borçluyuz.
“Ya İstiklal Ya Ölüm!” diyerek milleti ile kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır.
Kurduğu Demokratik, Anayasal Hukuk Devleti Türkiye Cumhuriyeti'ni, bugünlere gelmesini, ilelebet yaşamasını sağlayacak devrimlerini, koyduğu hedefleri, anlamak, koyduğu hedefe, çağdaş uygarlık seviyesine taşımak görevimizdir.
Büyük kaybının 84. yılında Atamızı seviyor, kendisine Yüce Allah'tan Rahmet diliyor, şükranla anıyoruz ve O'nu çok özlüyoruz!
Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!
Yaşasın Büyük Atatürk!
Yaşasın Türk Milleti!”

 

Belediye Başkanı Başdeğirmen:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 84. sene-i devriyesinde rahmetle yad ediyorum.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü tarihe iz bırakan bir komutan ve lider yapan en büyük özelliği, milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıdır.
Başkomutan olarak elde ettiği zaferler ve kurucusu olduğu Cumhuriyetimiz ile tarihe saygın bir lider olarak ismini yazdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm dünyanın takdirini kazanmış istisna şahsiyetlerden biri olmuştur.
Düşmanlara karşı memleketin bütün güçlerini birleştirmeyi başaran, kırılmış cesaretleri güçlendirerek, bir milletin kaderinin nasıl değişebileceğini dünya tarihine yazdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün gösterdiği istikamet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mücadeleci ve kurucu vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmalı, onun 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz.
Atatürk, 'Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyerek yolumuzu ve yönümüzü çizmiştir.
Atatürk'ü anmak demek onun güçlüklerle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak için her zaman bilinçli olmak, içerde ve dışarıda ülkemizin bağımsızlığını tehdit eden unsurlara fırsat vermemektir.
Bağımsızlık savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk, daima Türk Milleti'nin gönlünde yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklal savaşımızın kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır.
Bu düşüncelerle, vefatının 84. yıl dönümünde, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum.”

 

Esnaf Odaları
Birlik Başkanı
Tural:

“Tüm dünyanın saygı duyduğu, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 84'üncü yıldönümünde saygı ve minnetle anıyoruz. Onun en büyük eseri cumhuriyete sahip çıkmak, korumak ve yüceltmek hepimizin vatana bir borcudur. 84 yıldır onu arayıp andığımız gibi bundan sonra da onun izinden gitmeye devam edeceğiz” görüşüne yer verdi. Türk esnaf ve sanatkârları adına ülkeye hizmet etme ve sahip çıkma kararlılığını yinelediklerini ifade eden Başkan Tural, “Zekâsı, komutası, bilgisi, karakteri ve dâhiliği ile dünyada kıskanılan ve her daim takdir edilmeyi başaran ulu öndere sahip olduğumuz için en şanslı milletiz. Bu şansımızı da onun izinden giderek, onun işaret ettiği yönde atılımlar yaparak, çok çalışarak hak edeceğiz. Tüm dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran Mustafa Kemal Atatürk ve onun çizdiği yolda ilerleyeceğiz. Milletimizi uçurumun kenarından alıp ayağa kaldıran ve yepyeni çağdaş bir ülke kuran Ulu Önder'e minnet borcumuzu, bize bıraktığı mirası olan bu vatana sahip çıkarak ödeyeceğiz. Esnaf ve sanatkârlar camiası olarak daima hizmet yarışında olacağız, her zaman daha ileri gidebilmek adına adımlar atmaya devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, Allahtan rahmet diliyorum.”

Bu haber 1023 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...