“Eski Otogar alanında çok fonksiyonlu KENT MEYDANI oluşturacağız”

2 Ocak 2023 16:46

Çünür Mahallesinde önceki dönemde yapımına başlanan ancak tamamlanamayan 21 otobüs peronu, 18 bilet satış ofisi, 29 adet işyerinin bulunduğu yeni otogar alanında çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor.Yeni otogarı Haziran 2023'de hizmete açmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Başdeğirmen, mevcut otogarın bulunduğu yere ise yapılacak olan yaşam alanı projesini açıkladı
2019'daki yerel seçimlerin bir numaralı gündem maddesiydi, yarım kalan yeni otogar inşaatı.
Yüklenici firmanın işi bırakmasının ardından inşaatın ikinci ITKM olmasından endişe duyuluyordu.Seçimlerden sonra görev başına gelen Başkan Başdeğirmen büyük bir mesai harcadığı yeni otogar inşaatını yeniden başlattı.

21 otobüs peronu, 18 bilet satış ofisi, 29 adet işyerinin bulunduğu Çünürdeki Yeni Otogar alanında çalışmalar aralıksız sürüyor.
Boşaltacağımız Otogar alanında 20 bin metre karelik Kent Meydanı, bin 500 kişilik kütüphane ve otopark yapılacak
Yeni otogarın tamamlanması ile birlikte mevcut otogarda 86 bin metre kareyi tek parça haline getireceklerini söyleyen Başkan Başdeğirmen, “Otogar, üst çatılarını değiştirdik. O çatılardaki şekli değiştirdiğimiz zaman üzerine güneş enerjisi GES Panellerini koyarak elektrik üretilebilecek bir hale getirdik. O tabii ki bizim yaklaşık 6-7 ayımızı aldı ve oradaki söktüğümüz malzemeleri de farklı yerlerde değerlendirdik. Orası bitti, tamamen üst tarafını tamamladık, bitirdik tabii o bitmeden önce aşağıya başlayamazdık. Çünkü aşağıdaki çalışmada sıva yapılacak, boya yapılacak alçılar yapılacak. Yukarı açıkken aşağıdaki de çalışsa bu iş bozulabilirdi yağışlardan dolayı. Şimdi burasının bittiğini gördüğümüz anda bitmesine bir ay kala ihaleye çıktık. Şimdi ihaleyi de yaptık. Alt tarafta otogar olarak kullanacağınız alanın ihalesini yaptık. Firma başladı ve çok hızlı bir şekilde yürüyor, ilerliyor. Haziran ayında burayı ben teslim ederim diye bize bir sözü var. Hatta o günkü toplantıda sizler de vardınız. Ama burada projede bazı değişiklikler yapılması gerekti. O değişiklikleri projelere uyguladık. Buranın ısıtması, soğutması, işte enerjisi, tabanı, tavanı, camı, penceresi, kapısı üst gergileri falan derken birçok şeyi içine koyarak ihalemizi yaptık. Bir firma geldi aldı ve firma gerçekten şu anda işi aldığından beri çok hızlı bir şekilde kalabalık bir ekiple 4 koldan sadece elektrik bitsinde işte ötekine geçelim, su bitsin de diğerine geçelim değil. Hepsi birden yürüyen bir halde çok kalabalık bir şekilde curcuna halinde hepsi çalışıyorlar. Burası Haziran gibi bitecek.
Haziran'da bittiği zaman öncelikle bizim yapmamız gereken şu anda kullandığımız Otogarı buraya taşıyıp boşalttığımız Otogar'ı insanlara daha farklı şekilde hizmet edecek hale getirmemiz, bizim için en önemli yapacağımız çalışma budur. Biz bu otogarı bitireceğiz inşallah. Otogar çalışmaya başlayacak. Bu arada dediğim gibi üst geçidin ihalesi de birkaç gündür onlarla konuşuyorum. Yapılmaya hazır bir şekilde şu an için yapılacak inşallah yakın bir zamanda, en kısa zamanda onun da ben size bilgisini aktarırım.
Ondan sonra biz boşalttığımız, otogara yapmamız gereken 22 bin metrekare alan var, orada kullanacağız alan. Toplamda 86 bin metreyi tek parça haline getiriyoruz. İyaşla, kongre merkezi ve caminin arasındaki yolu iptal ediyoruz ve Böcüzade Parkıyla beraber orayı komple bir yaşam alanı haline getiriyoruz. Orada otoparkımız var, orada bir 1500 kişilik kütüphanemiz var. Kütüphanenin önündeki meydanda yaklaşık 20 bin metrekare boş bizim bir etkinlik alanımız olacak. Bugün bizim sadece Valilik önündeki meydanımız var 3800, 4000 metrekare. Bunun 5 misli büyüğünü oraya yapacağız. Meydanımız yok bizim. Isparta meydanı olmayan bir şehir. Evet bir konser yapacağımız zaman Valilik önünde kullanıyoruz. Miting yapacağımız zaman Valilik Önü, bir etkinlik yapacağımız zaman orayı kullanıyoruz. Bisiklet orada kaykay orada ama kaykay deyince biz 3 tane kaykay pisti yapıyoruz. Hem otogar bitmiş olacak hem de orası yeni bir yaşam alanı olacak.”
•HABER MERKEZİ

Bu haber 929 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...