“BİZ HOCAMIZA GÜVENİYORUZ. FUTBOLCULARIMIZA GÜVENİYORUZ. BİR ŞEY YAPIYORSAK ISPARTASPOR İÇİN YAPIYORUZ”

17 Ocak 2023 15:48

2. Başkan Özdemir, yönetimin şu ana kadar verdiği tüm sözleri tutarak mali tabloyu açıkladı. Özdemir, “Sezon başından beri yönetimde her ay düzenli olarak yapmış olduğumuz ve benim Yönetime sunmuş olduğum gelir gider tablosunu şimdi ilk kez burada bütün Isparta taraftarıyla paylaşacağız. Çok yazılan çizilen şeyler var. Takımın gelir ve gider tablosuyla alakalı birkaç bilgi vereceğim. Diğer konularında diğer başkan arkadaşlarım ve abilerim anlatacaklar.
Takım bugüne kadar Ispartaspor'un bugün tarihiyle harcamış olduğumuz toplam para 16 milyon 539 bin 608 lira ödenmiş. Ispartaspor'a bu paranın 11 milyon 116 lirasını yöneticiler vermiş. 1 milyon 457 bin Federasyondan gelmiş. 803 bin lirası bilet hasılatlarından toplanmış. Sponsorluk ve bağışlardan da 1 milyon 720 bin TL para gelmiş kulübümüze. Akbank'ta maaş promosyonu olarak 1 milyon TL para verdi. Bir de diğer gelirlerimiz var. Bunlar da askıda bilet, belediyemizin vermiş olduğu ve bayrak bağışında bulunanlar arkadaşlar. Bu da totalde 3 milyon 53 bin 438 lira para girmiş Ispartaspor kulübümüzün kasasına. Yöneticilerin verdiği paralar hariç diğer bütün gelirler tamamen hepsi Ispartaspor'un kendi resmi banka hesabına yapmıştır. Bütün paralar orada kayıtlıdır. Bu paraların dağıtımı da şu şekilde olmuştur: Futbolculara peşinat olarak 8 milyon 385 bin TL para ödenmiş. Bugüne kadar ödenen 2 milyon 430 bin maaş, 1 milyon 129 bin maç başı 1 milyon 42bin TL prim.
Şimdiye kadar görev yapan ve hocalara 1 milyon 320 bin TL ödenmiştir. Bu saatten sonra ödenecek olan yaptığımız planlamada da yaklaşık olarak sezon sonuna kadar ödenmesi gereken para 10 milyon 87 bin liradır. Burada stadın güvenliğini yapan firmaya ve 600 bin TL malzeme borcumuz var.5 aylık futbolcuların alacakları maaşlar+ primler totalde 10 milyon 887 bin liraya tekabül ediyor. Kulübümüze de bu saatten sonra gelecek olan 500 bin TL, Davraz kayak merkezinin vereceği bir sponsorluk geliri , TFF'den 801 bin lira para gelecek. Spor Toto' dan 1 milyon ve diğer gelirlerden de 600 bin paramız gelecek. Toplamda 2 milyon 900 bin lira para gelecek. Ödenmesi gereken para 10 milyon 87 bin TL. 7 milyon 187 bin gibi bir açığımız var. Burada ödenecek olan para sezon sonuna kadar” dedi.
Sosyal medyada ve basında çıkan haberlerin takıma zarar verdiğine dikkat çeken Özdemir, “ Biz yönetimdeki bütün arkadaşlar, elimizden gelen her şeyi yaptık, doğru bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Biz her şeyi doğru biliyor, doğru yapıyor ve mükemmel yapıyoruz diye hiçbir zaman hiçbir yerde konuşmadık. Evet biz de acemiyiz. 4 aydır bu kulüpte yöneticilik yapıyoruz. Daha önce amatör kulüplerde yöneticilik yaptık ama profesyonel bambaşka bir yer. Onun için arkadaşlardan rica ediyorum.
Taraftarlardan değil taraf olan arkadaşlardan rica ediyorum. Çünkü taraftarla tarafı da ayırmak lazım. Görüyorum ki taraftar olan arkadaşlar gerçekten takımına sahip çıkıyorlar ama bir de taraf var. Bu taraflar da sadece Ispartaspor'un maç kaybetmesini bekliyorlar. Maç kaybettiği zaman hemen hazırda bekliyorlar resmen. Yazmaya, çizmeye, konuşmaya başlıyorlar. Ya yazıp çizip, konunun konuşurken de lütfen, konuştuklarımıza dikkat edin. Yani buradaki insanlar da Isparta'nın evladı Ispartaspor için bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bütün yönetici arkadaşlarımdan Allah razı olsun. Bugüne kadar yönetimin topladığı 11 milyon 116 bin TL para var. Arkadaşlar çok ciddi bir para. Ve açık olan yaklaşık 7 milyon para var. Bu para da herhangi bir şekilde bir gelir olmazsa bu yönetim tarafından cebinden ödenecek Haziran'a kadar. Mayıs sonuna kadar bu takım bu sezon bitene kadar biz üzerimize düşeni yapacağız. Sadece benim taraf olan arkadaşlardan beklediğim ya böyle onur kırıcı insanları zedeleyici hepimiz burada yaşıyoruz, yüze bakıyoruz. Birçok hesap fake ama nasıl yönlendirildiğini, 3 aşağı 5 yukarı tahmin edebiliyoruz onun için. Ben kendi adıma rica ediyorum ve özellikle bu basın toplantısına en çok katılmak isteme nedenim de. Bir haber sitesinde haberlerin altına yorumlar yapıyor. Ticaret odasında hurdacı olmadığı için üstüme alındım. Bana yazdığından da bana yazdığını düşünüyorum. Bu arkadaş birazcık onurlu, birazcık delikanlı varsa çıksın. Benim Ticaret Odasında meclis toplantısında nasıl bir artistlik yaptığımı, nasıl ne konuştuğunu kendisi açıklasın. Ben alkol kullanmıyorum. Bu nasıl iftira, bu nasıl bir yalandır? Eğer delikanlıysan çıksın, kendisi açıklasın, rica ediyorum. Ya bu tür yorumlar bize de zarar veriyor. Bugün biz varız, yarın biz olmayız. Bu kulübün başında başkaları olur. Ben kendi adıma konuşuyorum. Açık ve net bu yöneticilerin çektiği çileyi gördükten sonra eğer rabbim bana bu gücü veriyorsa ben her yıl Ispartaspor hatırı sayılır bir bağış yapacağım. Yönetimde olsam da olmasam da bu şekilde yürüyecek diğer. Yönetici arkadaşların aynı şekilde olduğunu düşünüyorum, inanıyorum çünkü hepimiz gerçekten işimizi gücümüzü bıraktık. Ispartaspor'a faydalı olmak için mücadele ediyoruz. Diğer bundan önce yönetimde bulunmuş olan. arkadaşlarımız da vardı. Bize destek olan gerçekten bu çileği çekip de yanımızda duran rahmetli Galip Küçükyaman'ın ruhu şad olsun.
Mekanı cennet olsun inşallah tekrar anıyoruz. Birde IDGEP başkanımız Nazmi Esen'e de ayrıca çok teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda oldular, her zaman destek verdiler. Ticaret Odası bu kulübe 60 bin liradan fazla para vermemiştir. Verdiği bütün para 60 bin lira. Bunu da buradan açık ve net söylüyorum çıksın. O arkadaş bir daha açıklasın ama açık açık ismini söyleyerek açıklasın, böyle yazıp kaçmakla olmuyor yani. Söylenecek cevap verilecek bir sürü yorum, bir sürü söz var. Yorum yapmak ve konuşmak istemiyorum. Sadece rica ediyorum arkadaşlar bu yönetici arkadaşlar. Ben kendim de dahil olmak üzere. Şerefim namusum üzerine yemin ediyorum. Bu kulübün bir lirasını burada hiçbir yöneticinin cebine girmemiştir. Hiçbir yönetici, kulübün hiçbir parasıyla hiçbir yerde kalmamıştır.
Bu kadar açık ve net söylüyorum, eğer aksini iddia eden varsa hodri meydan diyorum. Çok ciddi paralar harcanıyor. Çok ciddi bütçeler bir önceki yönetici arkadaşlarımızla alakalı yazılıp çizilenlere de biliyorum, işte 7 milyona kuruldu, Play-Off oynadı. Bilmem ne. Yani şu an eminim ki o diğer yönetici arkadaşlar da olayın farkındadır. Artık kulüplerin bu şekilde yönetilmediği nasıl masrafları olduğunu.
Misal, örnek vereyim, Amed maçı bu hafta. Takımın gidiş ve gelişi 143 bin TL Ve bu parayı hiç kimse üstlenmedi. Biz yönetim olarak cebimizden verdik. Bugüne kadar gitmiş olduğu 9 deplasmanda misal ilk deplasmanımız Erok maçını Mustafa Bey karşıladı diye yazdık. 140 bin TL idi Mustafa bey sadece 30 bin TL'sini karşıladı.. Yani biz susuyoruz, herkes konuşuyor.
Geçen yılki yönetimle alakalı olarak bugüne kadar hiçbir yerde. Belki kendi aramızda konuşmuş olabiliriz ama dışarıda hiç kimsenin yanında şu yanlıştır, bu doğruydu gibi yorumlar yapmadık. Çünkü geçen yıl ortada bir başarı var. Başarı varken bunları konuşmak da ne bize yakışır ne de yapılması doğru bulduğumuz bir hareket. Arkadaşlar güzel bir yerde bıraktılar. Takımı güzel zamanda bırakmadılar ama güzel bir yerde bıraktılar.
Başarının arkasında yalan yanlış şeyler konuşmadık. Biz başarısız deyip onlarla alakalı çamur atma veya başka bir şey yapma gereği duymadık. Eğer başkaları bunu bizim için yapıyorsa yapmasın arkadaşlar. Haziran'da şey var. Tekrar seçim var, rica ediyorum, Haziran'ı beklesinler, biz yönetimi kuran Şükrü Başkanımıza buradan teşekkür ediyorum. Bize vermiş olduğu desteklerden dolayı her an ve her dakika yanımızda oldu. Biz de ona söz verdik. Sezon sonuna kadar genel kurul var. Bu sezon sonunda oraya kadar biz bu takımı borçsuz dertsiz bir şekilde getireceğiz.
O gün talip olmak isteyen varsa çıkar talip olur. Taraf olan arkadaşları da takmıyoruz. Ozan başkanın söylediği gibi bizim çok şükür abdestimizden şüphemiz yok. Ne yaptığımızı biliyoruz. Bu kulübe nasıl emek verdiğimizi de biliyoruz. Bugün bu dakika bile buradaki herkes işini gücünü bıraktı. Burada Ispartaspor için buradadır bugün. Sadece bu dakika için değil, her gün biz Ispartaspor için işimizden, gücümüzden, ailemizden fedakarlık ediyoruz. Cebimizden fedakarlık ediyoruz. O taraf olan arkadaşlar gerçekten hiç umurumuzda değilsiniz. Bir de Amed maçında yenildik 4-0 olabilir. Futbolun içinde bunlar var bunlarla alakalı olarak hemen bir algı oluşturulmaya çalışıyor. Bu da çok yanlış bir şey biz hocamıza güveniyoruz. Futbolcu arkadaşlarımıza güveniyoruz. Bu sezonun sonuna kadar da bu takım ne halde olursa olsun nasıl olursa olsun iyi olacağından eminim. Onu da açık ve net söyleyeyim biz. Hocamızın arkasında duracağız. Futbolcu arkadaşlarımızın arkasında duracağız. Bir şey yapıyorsak Ispartaspor için yapıyoruz. Bir SMS Kampanyası başlattık. Başlattığımız kampanyanın altına dilenci yazmışlar. ARYA bebeğe de destek verdik yönetim olarak. Başkanım dedi ki, biz yönetim olarak herkes elinden gelen desteği versin. Biz de yönetici arkadaşlar olarak para telaffuz etmiyorum ama ciddi para yardımında bulunduk Arya, bebeğe. Hocamız ve futbolcularımız yayın yaptılar. Sağolsun onlarda bağışta bulundular. Arya bebek bizim de sorumlu olduğumuz memleketimizin çocuğu bizim de çocuğumuz elimizden gelen her şeyi dün yaptık, bugün de yaparız. Yani bu yapılan her hareketimizi yanlış yere çekmeye hazır olan bir taraf grubu var. Umurumuzda değilsiniz. Elinizden gelen de ardınıza koymayın, istediğinizde yazın çizin ama kulübe zarar veriyorsunuz. Lütfen yorumlarımızı da yapıcı ve ılımlı olalım. Taraftarımıza da buradan çok teşekkür ediyorum.”

Bu haber 912 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...