“GALİBİYETLE MAĞLUBİYET BİRBİRİNİN KARDEŞİDİR”

18 Ocak 2023 15:32

Ispartaspor Teknik Direktörü Hakan Yılmaz, Amedspor karşısında ağır bir yenilgi aldıklarını belirterek; “Amedspor maçında beklediğimizin çok altında bir oyun performansı ortaya koyduk. Ancak, bu hafta sonu sahamızda oynayacağımız Esenler Erokspor maçını kazanarak çıkışa geçmek istiyoruz” dedi.

Ispartaspor Teknik Direktörü Hakan Yılmaz, haftalık basın toplantısına futbolculardan Cemal Kızılateş ve yeni transfer Erkan Süer ile katıldı. Yılmaz, gün oynanan Amedspor maçını hem de önümüzdeki Pazar günü Isparta'da oynanacak olan Esenler Erospor maçını değerlendirdi.

YILMAZ; “BEKLENENİN ÇOK ALTINDA BİR OYUN

Basın toplantısında, devre arasında Antalya'da yaptıkları kamp sonrası Diyarbakır'a geçerek Amedspor maçına çıktıklarını ifade eden Yılmaz; “Öncelikle bu yenilginin şehirde bu kadar olumsuzluk yaratmasına bir anlam veremedim. Zira, galip gelmek kadar yenilmekte var bu işte. Evet, Diyarbakır'da ağır bir yenilgi aldık. Bu kadarını biz de beklemiyorduk. Amedspor maçında beklediğimizin çok altında bir oyun performansı ortaya koyduk.
Amedspor maçının iki önemli kırılma noktası vardı.
Bunlardan birincisi Erdem'in kaçırdığı penaltı oldu. Erdemle penaltıyı kaçırmamız takımımızın mücadele gücünü düşürdü. Bir de buna 45+2'de yani ilk yarının uzatma dakikalarında yediğimiz ikinci gol eklenince takımın moral ve motivasyonu sert bir şekilde düştü. Eğer, Erdem o penaltıyı atmış olsaydı veya ilk yarıda soyunma odasına 1 – 0'lık skorla gidebilseydik ikinci yarı bambaşka bir şekil alabilirdi.
Amedspor karşısında aldığımız yenilgi şehrimizde çok büyük ses getirdi. Sosyal medyadan gerek yönetimimize gerekse futbolu ve teknik kadromuza çok sert eleştiriler yapıldı. Oysa ben olaya şöyle bakıyorum. Galibiyet ile mağlubiyet birbirinin kardeşidir. Çıkarsın sahaya galip de gelebilirsin, mağlup da olabilirsin. Bunu bu kadar büyütmenin anlamı yok diye düşünüyorum.
Biraz önce anlattığım bu iki nedenden dolayı ikinci yarıda da bir varlık gösteremedik ve rakip kazandığı iki golle daha sahadan farklı galip ayrıldı. Ispartaspor olarak o maçta Cem kırmızı kart gördü, Muhammet Aran sarı kart gördü. Bu iki futbolcumuz da cezalı duruma düştü. Öte yandan, Abdullah Topkara sakat olduğu için oynamadı.
Bu hafta sonu grupta şampiyonluğa oynayan Esenler Erokspor ile sahamızda karşılaşacağız. Rakibimiz Erokspor kollektif bir oyun oynuyor. Biz de kollektif bir oyun oynuyoruz. En belirgin özelliğimiz bu. Allah'ın izniyle Erokspor maçını kazanarak hem Amedspor mağlubiyetini unutturacak hem de çıkışa geçeceğiz” dedi.
Futbolcular Cemal Kızılateş ve Erkan Süer ise Esenler Erokspor maçıyla çıkışa geçeceklerini ve sonuna kadar mücadele edeceklerini söylediler.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 813 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...