SEVGİ EVLERİ SAKİNİ ÇOCUKLARA YAŞ PASTA YAPMA KURSU DÜZENLEDİ

14 Eylül 2023 16:51

Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün Çocuk ve Gençler Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında faaliyete geçirdiği "Hayallerim Benden Büyük" projesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Sevgi Evleri sakini çocuklar için yaş pasta yapım kursu düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü öğreticisi Selvinaz Başköylü tarafından verilen kursta 11 öğrenci eğitimlerini tamamlayarak sertifika aldı.

Öğrencilere sertifikaları Vali Aydın Baruş tarafından Isparta Polisevi'nde düzenlenen bir törenle verildi. Törene Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, ilgili kurum müdürleri ile öğrenciler ve Toplum Destekli Polislik Şube (TDP) Müdürlüğü personeli katıldı.

Program başlangıcında TDP Şube Müdürü Emniyet Amiri Yasemin Polat tarafından proje hakkında bilgilendirme yapılarak şube müdürlüğünün yaptığı diğer faaliyetler hakkında sunum gerçekleştirildi.
Ardından Vali Baruş tarafından öğrencilere sertifikaları verildi. “Polisimiz her zaman toplumun içinde ve onlarla birlikte olarak devam edecek”

Vali Baruş
“Polislik sadece suç ve suçlularla mücadele değil, aynı zamanda toplumun bütün kesimleriyle el ele vererek bir takım sosyal yaralara parmak basmak ve onları çözme yönünde de gerçekten güçlü bir irade sergilemektir. İlimizde de Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz toplumun bütün kesimlerine ulaşarak onlarla birlikte bu mücadeleyi yürütüyor. Buradaki arkadaşlarımız da, Aile Ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze bağlı çocuk evlerinde kalan gençlerimize pastacılık kursunun verilmesini sağladı. Umarım ki gençlerimiz bu kursta güzel vakit geçirmişlerdir ve vakitlerini iyi değerlendirmenin ne kadar mutluluk verici bir olay olduğunun farkına varmışlardır.
Bundan sonraki hayatlarında da burada öğrenmiş oldukları pasta yapımını gerçekleştirerek mutluluklarına mutluluk katacaklar. Bu güzel uğraş için emek veren tüm arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Başta hocamız olmak üzere kursa katılan çocuklarımızı tebrik ediyorum. Bundan sonra bu kurslar devam edecek. Spor kursları, kültürel kurslar, sanatsal kurslar, üniversiteye hazırlık kursları şeklinde. Polisimiz her zaman toplumun içinde ve onlarla birlikte olarak devam edecek.

“Toplum olarak el ele hep birlikte çalışmamız lazım”

Burada hepimize düşen görev, çocuklarımızın, gençlerimizin suçlardan uzak tutulması için toplum olarak el ele hep birlikte çalışmamız lazım. Gençlerimizin, çocuklarımızın zararlı alışkanlıklardan ve kötü niyetli kişilerden uzak tutulması için de onların boş vakitlerini çok iyi değerlendirebileceği, faydalı alışkanlıklar kazanmasına katkı sunması lazım. Bunun için tüm kesimler hep birlikte hareket ederek Emniyet Müdürlüğümüzün yapmış olduğu toplum destekli polislik çalışmalarına destek versin. Bunu istiyoruz. Bu destek olduğu müddetçe de bu güzel kurslar bu hayırlı işler devam edecek” dedi.

Daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan pastayı Vali Baruş öğrencilerle birlikte keserek tadına baktı.

Bu haber 399 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...