İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI KURULUŞ YILDÖNÜMÜ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE KUTLANDI

20 Aralık 2023 16:46

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Isparta Temsilciliği tarafından odanın kuruluşunun 69. ve Isparta temsilciliğinin 31. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla onur gecesi düzenlendi. Onur gecesinde meslekte 25, 40 ve 50 yılını dolduran meslektaşlarına emek ve onur plaketi verildi.

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Isparta Temsilciliği tarafından odanın kuruluşunun 69. Yılı münasebetiyle dün akşam Barida Hotels de görkemli bir tören düzenlendi. Programa Belediyesi Başkan Şükrü Başdeğirmen, Başkan Yardımcıları Uğur Büyükçulcu ve Fahrettin Gözgün, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Soner Akdoğan, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, MHP Belediye Başkan Adayı İzzettin Dikmen, Üyeler ve çok sayıda davetli katıldı.
İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilcisi Şeref Korkmaz, programın açılış konuşmasını yaptı. Korkmaz konuşmasında;
“Odamızın kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen geleneksel Plaket törenine hoş geldiniz. Bütün konuklarımızı, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Isparta Temsilciliği Yönetim Kurulu adına saygıyla ve hürmetle selamlıyorum. 19 Aralık 1954 tarihinde kuruluşu ilan edilen Odamızın bu yıl 69. yıl dönümünü kutluyoruz.

Kuruluş yıl dönümlerimize hâkim olan duygu, bir yandan kuruluşumuzun coşkusunu taşırken, diğer yandan Odamızı geleceğe hazırlamanın verdiği heyecanı yansıtmaktadır. Kuruluş yıl dönümlerimizin en değerli anı, meslekte 25, 40, 50 ve 60 yılını dolduran üyelerimize Odamız tarafından hazırlanan plaketlerin sunulmasıdır ki bu plaketler toprağa kök salmamızı sağlayanlara küçük bir teşekkürdür. Mesleki etik ilkelere bağlı, mesleğin ve meslektaşların sorunlarının çözümünü asli amaç kabul eden, kamusallıktan ve toplumsal yarar ilkesinden asla taviz vermeyen bir meslek örgütünün 69 yıl boyunca ayakta kalması, yoluna gelişerek devam etmesi, meslek alanının referans kurumu haline gelmesi başlı başına bir başarıdır. İnşaat mühendisliği kurucu mühendislik alanlarının başında gelmektedir, bu bağlamda evrensel bir meslektir. Kendilerine emanet edilen dünyada, sürdürülebilir bir yaşam kalitesini artırmak amacıyla mesleki bir yetkinlik, etik bir anlayış ve geniş bir işbirliği içerisinde bir bilen olmak durumundadırlar. İnşaat mühendisliği, insanların ihtiyaç duyduğu her yapıyı farklı malzeme ve tasarımlarla bir araya getirip düşünceyi eyleme dönüştüren bir meslektir. Yaşadığımız depremler bizlere bunu en iyi şekilde anlatmaktadır. En son yaşadığımız 6 Şubat depremleri bize göstermiştir ki; Mühendislik hizmeti almayan, konunun tüm paydaşları tarafından, unutulan, görmezden gelinen, ihmal edilen, yapı üretim sürecinin tüm aşamalarında liyakat ve yetkililiğin olmadığı yapılar yıkılmıştır. Yetkin Mühendislik için 3458 sayılı kanun bir an önce değiştirilmelidir. Yetkinlik şarttır. Değerli Katılımcılar, Meslekte geride bırakılan yıllar, elbette bir plaketle ifade edilmeyecek öneme sahiptir. Ancak takdim edeceğimiz plaketleri, odamızın sizlere küçük bir teşekkürü olarak kabul etmenizi istirham ediyorum. İMO` nun mesleki-politik hattının belirleyicileri insan sevgisi, toplumsal refah, eşitlik, adalet, nitelikli ve güvenli bir yaşam, nitelikli mühendislik hizmetinin üretilmesidir. Odamız bu hassasiyetlerden taviz vermeden 69. yaş gününe ulaşmıştır. Öncelikle sizlere hem bir kez daha hoş geldiniz diyor hem de teşekkür ediyorum. Sevdiklerinizi, dostlarınızı yalnız bırakmadınız. Bir taraftan bizleri onurlandırdınız, diğer taraftan onları mutlu ettiniz. Sözlerime burada son veriyor, bugünkü mutluluğun daim olmasını diliyorum. Kaç yıl geride bırakılırsa bırakılsın, her yeni günün yeni bir başlangıcı müjdelediğini hatırlatarak, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

 

 

25. YILINI DOLDURANLAR:
Murat Başyiğit,
Soner Uzundurukan,
İsa Yalçın,
Aylin Yalçın,
Ahmet Uyar,
Ali Önal,
Ali Turgay Çıkrıcıoğlu,
Serdar Pehlivan,
İlkay Özdoğan,
40. YILINI DOLDURANLAR:
Şükrü Baysal,
Zeki Ay,
Özcan Açıkgöz,
Hüsnü Demirpençe,
Yücel Aminci,
50 YILINI DOLDURANLAR:
Mustafa Gülata,
Şenel Fındık,
Mehmet Kaya,
Şahap Öztürk,
Recep Süzer,
Mehmet Mençi,
Mustafa Kılıç,

Bu haber 266 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...