ÜLKENİN HER BİR KÖŞESİNDEN 33 KULÜBE MENSUP 1527 DAĞCI VE DOĞASEVERİN KATILDIĞI 28. ETUDOSK DAĞCILIK ŞENLİĞİ SONA ERDİ

28 Mayıs 2024 16:41

Eğirdir Turizmini Tanıtma ve Doğa Sporları Spor Kulübü'nün (ETUDOSK) geleneksel olarak düzenlediği 28. Geleneksel Eğirdir Dağcılık Şenliği sona erdi.
Katılımcıların 24 Mayıs Cuma günü Melikler Yaylası'na hareket etmeleri ve kamp çadırlarını kurmalarıyla başlayan Şenlik, 25 Mayıs Cumartesi günü daha da hareketlenerek, geniş bir katılımla gerçekleşti.
Isparta Valiliği ve İl Özel İdaresi, Eğirdir, Yenişarbademli ve Aksu Kaymakamlıkları, İl Jandarma Komutanlığı, Yenişarbademli, Aksu, Eğirdir İlçe Jandarma Komutanlıkları, Eğirdir, Aksu, Yenişarbademli, Beyşehir Belediye Başkanlıklarının ve Isparta Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleşen 28. ETUDOSK Dağcılık Şenliği'ne, JAK, UMKE, AFAD ve Orman Müdürlüğü İtfaiyesi ekipleri de arama kurtarma, sağlık ve yangın tedbiri konusunda destek verdiler.
Bu yıl 28'ncisi gerçekleştirilen ETUDOSK Dağcılık Şenliği'ne ülkemizin her bölgesinden ilçemize gelen 33 kulüp, yaklaşık 1527 katılımcı dağcı ve doğaseverler katılım sağladı.
Melikler Yaylası'nın kamp düzeni, seyyar tuvaletlerin kurulması, çöplerin alınması hizmetlerinde Yenişarbademli Belediye Başkanlığı destek verdi. Çay, Sıcak su ve Kahve dağıtımını ise her yıl olduğu gibi Beyşehir Belediyesi üstlendi.
Jandarma Ekiplerinin asayişi ve trafiği düzenlemede gösterdiği çaba takdir toplarken çocuklara
Kulüp Başkanı Durmuş Uçgun'un tırmanış hakkında bilgilendirmeler yapmasının ardından, Araştırmacı Yazar Recep Bozkurt, Turan Savaş'a, kuruluşundan günümüze ETUDOSK'a, Eğirdir turizmi ve doğa sporlarına katkılarından dolayı onursal üyelik belgeleri takdim edildi.
Kulüp üyesi antrenör Mehmet Sezgin'in hazırladığı kulüp tanıtım videosunun izlenmesinden sonra, şenlik ateşi ETUDOSK Onursal Üyeleri Recep Bozkurt ve Turan Savaş tarafından yakıldı.
26 Mayıs sabahı saat 05:00 de başlayan tırmanış, sporcuların dönüşüyle saat 14.00'de tamamlandı.

Bu haber 239 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...