Belediye Meclisinin Eylül ayı son toplantısı bugün

5 Eylül 2024 16:42

Aya Payana Kilisesi restorasyon ve teşhir tanzim ikmal işinde kullanılmak üzere İl Özel İdaresi'nden 2 Milyon 900 Bin 533 liralık hibe alınması bugün karara bağlanacak.

Isparta Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Başkanlığında bugün Eylül ayı son toplantısını yapacak. İlk toplantısında görüşülen 11 madde ilgili komisyonlara havale edilmişti. İlgili komisyonlara havale edilen konular bugün görüşülerek karara bağlanacak.
İŞTE MECLİSTE GÖRÜŞÜLECEK MADDELER;
1. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 9. maddesine göre ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 41. maddesi gereği hazırlanan Isparta Belediyesi 2025-2029 dönemi Stratejik Planının Görüşülmesi.
2. 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin (o) bendi gereğince “Uluslararası Tarım Şehirleri Birliğine (Agricities)”üye olunmasının görüşülmesi.
3. Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası arasında düzenlenen “2. Isparta Turizm ve Gastronomi Fuarı” kapsamında protokol imzalanması için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'e yetki verilmesinin görüşülmesi.
4. 1(adet) kombine kanal açma ve temizleme aracı ve 2(adet) Ekskavatör iş makinelerinin satın alınabilmesi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın uygun gördüğü miktarda yardım talebinde bulunulmasına ve Belediyemiz adına yardımla ilgili konularda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'e yetki verilmesinin görüşülmesi.
5. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünün çevre geliri karşılığı yardımları başlığından, 1(adet) kombine kanal açma ve temizleme aracı ve 1 (adet) ekskavatör alınmak üzere tahsisi sağlanan 12.500.000,00₺(Onikimilyonbeşyüzbin Türklirası)şartlı nakdi yardımlarının
kabulünün görüşülmesi.
6. Belediyemiz mülkiyetinde bulunan taşınmazların tahsisi konularının görüşülmesi.
7. Davraz İnşaat Malzemeleri Toplu İşyeri Kooperatifinde genel bir yapılaşma kararının belirlenmesinin görüşülmesi.
8. 6306 sayılı Kanun Çerçevesinde riskli bina şerhi bulunan parsellerde kentsel dönüşümdeki sorunlarının çözülmesi için karar alınmasının görüşülmesi.
9. İmar planı değişikliği taleplerine yapılan itirazların görüşülmesi.
10. İmar planı değişikliği taleplerinin görüşülmesi.
11. Isparta Aya Baniya (Aya Payana) Kilisesi restorasyon ve teşir tanzim ikmal işinde kullanılmak üzere İl Özel İdaresi'nden 2 Milyon 900 Bin 533 lira 62 kuruş hibenin
kabulünün görüşülmesi

Bu haber 95 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...