ŞEHİDİMİZİ KALBİMİZE GÖMDÜK

9 Eylül 2024 09:44

 

Isparta bir hafta içerisinde ikinci kez şehit acısı yaşadı. Tunceli Ovacık’ta askeri bir aracın devrilmesi sonucu şehit olan Ispartalı Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Büyükçaylı için 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

 

 

Isparta’nın evladı Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı elim kazada şehit oldu.

Pazar günü Tunceli'nin Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucu 4 asker şehit oldu. Acı haberi duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

İLK PAYLAŞIMI BAKAN

YERLİKAYA YAPTI.

4 askerin kaza sonucu şehit düştüğüne belirten Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin başı sağ olsun. Tunceli Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucunda Jandarma Uzman Çavuşlarımız Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Onbaşımız Doğan Kızılateş şehit olmuştur. Kazada Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, kahraman Jandarma Teşkilatımıza ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Kazada yaralanan kahramanımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin makamları âli olsun”

AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ

Acı haberin ardından şehidin Isparta’da yaşayan ailesine acı haber verildi.

Keçeci Mahallesi doğumlu olan Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı’nın Ayazmana Mahallesi’nde yaşayan ailesine acı haber verildi. Sağlık ekipleri nezaretinde acılı aileye haber verilirken, Isparta Belediyesi tarafından şehidin evine Türk Bayrakları asıldı.

ŞEHİDİMİZİN NAAŞI

GÖZYAŞLARI ARASINDA

TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit Büyükçaylı’nın naaşı dün öğle saatlerinde Isparta’ya getirildi. Askeri ve Mülki erkan ile ailesi tarafından Süleyman Demirel Havalimanında karşılanan şehidimizin naaşı daha sonra Isparta 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenin ardından ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Isparta Şehitliğinde toprağa verildi. Törene Isparta Valisi Aydın Baruş’un yanısıra Milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile binlerce Ispartalı vatandaş katıldı.

 

Bu haber 176 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...