“3 MEGA PROJEMİZİN YAPIMINA BAŞLADIK, 500 GÜNDE TAMAMLAYACAĞIZ”

13 Eylül 2024 16:31

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin önüne yapılacak üst geçit, Diş Hastanesi önüne yapılacak alt geçit ve Eğirdir ilçe girişindeki Altınkum kavşağı olmak üzere üç projeye ilişkin detayları Belediye Meclisinde paylaştı.
500 gün süre içerisinde 3 projenin tamamlanmasını hedeflediklerini belirten Başkan Başdeğirmen; “Otogar deyince arkadaşlar biliyorsunuz ki oranın önünde bir üst geçit projemiz vardı. Daha önceleri konuşmuştuk. 2 kez ihalesi yapıldı ama ikisinde de müteahhit maalesef ki yapmadan bırakıp gitti. 3.kez ihale yapıldı. 3. Kez yapılan ihaleyi alan müteahhit şu anda devasa makinaları kurmaya başladı. Orada en büyük ölçüde fore kazıklar yapılarak ilk iş başlıyor. Oradaki ağaçların kaldırılması gerekiyor. Orta refüj ve yan refüjde Karayolları Bölge Müdürümüz aradı bugün akşama taşıma araçları geliyor. Ağaçları köküyle alıp başka yerlere taşıyacağız. Başka yerlere dikerek onların hayatını devam ettirmesini sağlayacağız. Bugün geliyor makinalar, sabahleyin de sökmeye başlayacağız. Bu şekilde oraların ağaçlarını aldıktan sonra üst geçite başlanacak.
Müteahhittin kendi söylediğine göre; “Ben burayı 4 ay içerisinde
bitireceğim” diyor.
500 gün süreli bir çalışma ancak 3 proje, sadece ihalenin içerisinde bizim Otogarın önü yok.
2.'si Diş Hastanesi önündeki ana yoldan alt geçitle hastaneye bağlantı yolları. Çok güzel bir proje, mükemmel bir şekilde olacak inşallah. O var içerisinde, bununla beraber o da devam edecek. Yani Sağlık Müdürlüğü ve Diş Hastanesinin oradaki problem içeriye girişteki, oradaki KYK Yurtlara giriş çıkıştaki problem altgeçitle oraları değerlendirmiş oluyoruz.
3.'sü de Eğirdir'e girişte Jandarmadan Altınkum'a dönen kısım ihalesi de bunun içerisindedir. Oraya da güzel bir kavşak yapılıyor. Orada da problem var biliyorsunuz virajı dönerken çok tehlikeli bir yer orası. Orasıyla beraber 3 tane proje başlıyor” dedi.

Bu haber 172 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...