“ YAĞAN DOLUDAN MAĞDUR ELMA ÜRETİCİSİNE ACİLEN DESTEK VERİLMELİ”

13 Eylül 2024 16:32

Eğirdir CHP İlçe Başkanı Murat Yılmaz, Belediye Meclis Üyesi Süleyman Ursavaş, Eğirdir Belediye Başkan Adayı Necati Savaş ve partililerle birlikte birlikte Sevinçbey, Cire, Çayköy ve Serpil köylerinde elma üreticilerini ziyaret eden CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı elma üreticilerinin doludan dolayı mağdur olduğunu belirtti. Halıcı, izlenimlerini şu şekilde dile getirdi:
“Artan maliyetlerle zararına üretim yapan ve iktidarca yalnız bırakılan elma üreticilerimizi bir de dolu vurdu.
Türkiye'nin Elma Başkenti olan Isparta'da, durmadan artan üretim giderleri, gübre, ilaç, elektrik, su ve mazot sıkıntısına bir de dolu eklendi.
Elma üretiminde ilimiz Türkiye'de birinci sırada olmasına rağmen gereken destekler verilmediği ve çiftçimiz yalnız bırakıldığı için on binlerce ton elma depolarda çürümeye terk edildi.
BURADAN ÇAĞRI YAPIYORUM:
Tarım Orman Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı biran önce harekete geçerek ortak bir planla Ispartalı üreticilerin kredilerini yeniden yapılandırmalı, üretime yönelik hibe destekleri açıklamalı, depolarda bekleyen elmalar kamu ve özel teşebbüs işbirliği satış planlamasıyla satın alınmalıdır. İktidar yalnız bıraksa da biz üreticilerimizi asla yalnız
bırakmayacağız.” dedi.

Bu haber 72 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...